Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!

29 Μάρ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Μετά τις χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ σε πετρέλαιο-ελεημοσύνη για να ζεσταθούν οι κρύες αίθουσες των δημόσιων σχολείων της χώρας, το ίδρυμα Open Society Foundation επανέρχεται με νέες ανθρωπιστικές δράσεις.

Ο ιδρυτής του, ο γνωστός Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής-κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, αναλαμβάνει τώρα και την προστασία των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης με το δίκτυο Solidarity Now. Ταυτόχρονα, στις άμεσες προτεραιότητες του φιλάνθρωπου «πολιτικού ακτιβιστή», αλλά και φιλοσκοπιανού επιχειρηματία είναι η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων και η εύρεση εργασίας στους άνεργους νέους.

Στα φιλανθρωπικά κέντρα του Τζορτζ Σόρος βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, νομική συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση, βοήθεια στην εξεύρεση εργασίας αλλά και κοινωνική - ψυχολογική στήριξη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από τον Ιανουάριο, οπότε άνοιξε το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα, το έχουν επισκεφθεί 11.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το 75% είναι μετανάστες, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς λόγω των απελευθερώσεων από τα κέντρα κράτησης.

Επαμεινώνδας Φαρμάκης

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αλληλεγγύης Επαμεινώνδας Φαρμάκης λέει: «Η αρχική μας πρόβλεψη για τη χρονιά που ξεκίνησε ήταν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε 30.000 ανθρώπους. Δυστυχώς, φαίνεται ότι πέσαμε έξω γιατί τους τρεις πρώτους μήνες επισκέφθηκαν το Κέντρο 11.000 άνθρωποι», ενώ αναφορικά με τους αλλοδαπούς που βγαίνουν από τα κέντρα κράτησης και φτάνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας αναφέρει: «Και αυτοί έρχονται σε εμάς και ζητούν τη δική μας υποστήριξη. Οπως καταλαβαίνετε, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται διαρκώς. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες ζητούν κυρίως νομική υποστήριξη ώστε να βγάλουν νόμιμα χαρτιά και να αιτηθούν άσυλο. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι έρχονται και πολλές οικογένειες μεταναστών γιατί διαθέτουμε και Κέντρο για Παιδιά».

Το δίκτυο Solidarity Now στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε από το ίδρυμα Open Society Foundations, του γνωστού επενδυτή Τζορτζ Σόρος, ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2014. Εναν χρόνο αργότερα άνοιξε τις πόρτες του το δεύτερο κέντρο στην Αθήνα -εγκαινιάστηκε πρόσφατα απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης- ενώ στόχος των υπευθύνων είναι η δημιουργία άλλων δύο πανελλαδικά. Το Κέντρο είναι ένας τόπος συγκέντρωσης για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, την καταγωγή ή την κοινωνική θέση και σκοπό έχει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των διάφορων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Συνεργάτες του Solidarity Now είναι και τέσσερις ΜΚΟ, η Αρσις, η PRAKSIS, το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και «Μαζί για το Παιδί», προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ελεύθερα σε όσους έχουν ανάγκη. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, το προσωπικό του κέντρου δεν προλαβαίνει να παρέχει υπηρεσίες στους μετανάστες που επιστρέφουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Σόρος βρίσκει και δουλειά στους νέους

Εκτός από τα δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, ο γνωστός για τα φιλοσκοπιανά του αισθήματα Τζορτζ Σόρος σκοπεύει να λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα. Ηδη το Solidarity Now τρέχει μια σειρά από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να στηρίξουν κυρίως τους τομείς της απασχόλησης στη χώρα μας. Με μια πρόσφατη πρωτοβουλία υποστηρίχθηκαν δεκάδες άνεργοι -και μετανάστες- να βρουν δουλειά εν μέσω κρίσης, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης σε όσους αναπτύσσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες - startup. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Solidarity Now προσφέρει ποσό ως 750.000 ευρώ, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους οργανισμούς εκείνους που διαθέτουν τις πλέον καινοτόμες προτάσεις με στόχο τη στήριξη των ομάδων πολιτών που έχουν πληγεί από τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα.

Επίσης, θα διαθέσει 150.000 ευρώ για την υλοποίηση ενός διετούς καινοτόμου προγράμματος μικροχρηματοδότησης για άνεργους πολίτες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ελληνικό μη κυβερνητικό οργανισμό Action Finance Initiative (AFI). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έχοντας ως κεντρικό στόχο την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού μικροχρηματοδότησης, μέσω του οποίου οι άνεργοι πολίτες της χώρας θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον οικονομικό, αλλά και κοινωνικό τους αποκλεισμό. Μέσω του προγράμματος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου, οι οποίοι διαθέτουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης.

Μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα αρκετοί νέοι με όραμα και ιδέες. Οπως η εταιρεία Solebike, μια πρωτοποριακή για την ελληνική τουριστική σκηνή εταιρεία, η οποία εκμεταλλεύεται τουριστικά τα ηλεκτρικά ποδήλατα με ενοικιάσεις και οργάνωση εκδρομών.

Ακόμη, ένας 25χρονος ηλεκτρολόγος ο οποίος δημιούργησε μια πλατφόρμα η οποία συνδέει ελεύθερους επαγγελματίες από διάφορους τομείς με την αγορά εργασίας.

Ενας online πάγκος εργασίας για όσους ψάχνουν συνεργάτες. Πολλοί είναι όμως και οι μετανάστες που επωφελήθηκαν από τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή, οι οποίοι έβγαλαν τα απαραίτητα έγγραφα κι εργάζονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως ως σερβιτόροι σε εστιατόρια και καφέ.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες