ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 4 ΕΔΡΩΝ ΣΤΗ "ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΡΑΤΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ... ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΠΙΜΠΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 15:00
Ημέρα κρίσης η σημερινή για τον Μπένζαμιν Νετανιάχου, με τους Ισραηλινούς να προσέρχονται στη κάλπη για να εκλέξουν τους βουλευτές της νέας Κνεσέτ και τον ίδιο να «κλείνει το μάτι» στους δεξιούς ψηφοφόρους, λέγοντας πως όσο είναι πρωθυπουργός, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.

Ο «Βασιλιάς Bibi», όπως αποκαλούν τα ισραηλινά ΜΜΕ τον Νετανιάχου, προσπαθεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία, πράγμα αρκετά δύσκολο καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα της κεντροαριστερής Σιωνιστικής Ένωσης.

Ο ίδιος διεκδικεί με το δεξιό κόμμα Λικούντ , για τέταρτη φορά την πρωθυπουργία της χώρας θέλοντας να κατακτήσει τον τίτλο του μακροβιότερου ηγέτη στην ιστορία του ισραηλινού κράτους.

«O Βασιλιάς Bibi μετρά ώρες στην πρωθυπουργία», διερωτώνται αμερικανικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα, προεξοφλώντας ανατροπή πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ με τη νίκη της Σιωνιστικής Συμμαχίας, ηγέτης της οποίας είναι ο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ρυθμιστές οι Άραβες του Ισραήλ

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον έχει η κοινή λίστα με τα τέσσερα αραβικά ισραηλινά κόμματα - τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ- καταλαμβάνοντας στις δημοσκοπήσεις την τρίτη θέση.

Επενδύοντας στην σκληρή ρητορική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου, είδε αυτό που αρχικά θεωρούσε εκλογικό περίπατο να μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί και οι 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στην κάλπη για να εκλέξουν τους 120 βουλευτές της Κνεσέτ. Τα πρώτα exit poll αναμένονται σήμερα το βράδυ ωστόσο το πολιτικό πόκερ μεταξύ των κομμάτων για τις συμμαχίες που θα οδηγήσουν στην επόμενη κυβέρνηση αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα τεσσάρων εδρών στη Σιωνιστική Ένωση και τον ηγέτη των Εργατικών Ισαάκ Χέρτσογκ,ο οποίος συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα της Τζίπι Λίβνι.

Για τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Χέρτσογκ, δικηγόρος στο επάγγελμα, υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι θέλει να βρίσκεται στο πλευρό του απλού πολίτη.

Η διαφορά του με το Νετανιάχου έχει να κάνει με τις ανύπαρκτες ηγετικές του ικανότητες, όπως πικρόχολα του προσάπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

«Ο Χέρτσογκ δεν είναι τόσο χαρισματικός όσο ο Νετανιάχου. Έχει το σεβασμό των περισσότερων Ισραηλινών πολιτών ως ένας σοβαρός και έντιμος πολιτικός αλλά όχι ως ηγέτης», υποστηρίζει ο Ταμίρ Σεφέρμ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Εβραικό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και προσθέτει: «Υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι με το Νετανιάχου που ζητούν αλλαγές, αλλά δεν βλέπουν στο πρόσωπο του Χέρτσογκ κάποιον που να μπορεί να ηγηθεί μιας χώρας σαν το Ισραήλ».

Ο αρχηγός της Κεντροαριστεράς προέρχεται από πολιτικό «τζάκι». Ο παππούς του ήταν ο ανώτατος ραβίνος της χώρας, ο πατέρας του Χαίμ, είχε διατελέσει πρόεδρος, ο θείος του ήταν ΥΠΕΞ και ο στρατηγός αδερφός του παραμένει στα ψηλότερα κλιμάκια του υπουργείου Αμυνας. Αλλά και οι γυναίκες της οικογένειας έχουν έντονη δραστηριότητα σε εκστρατείες για κοινωνικά ζητήματα.

Εάν η διαφορά του Λικούντ με τη Σιωνιστική Ένωση δύο με τρεις έδρες, τότε είναι πιθανόν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να λάβει ο Νετανιάχου και να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή όχι μόνον των σκληρών δεξιών κομμάτων αλλά και του νέου κεντρώου κόμματος όπως το Κουλάνου. Αυτό που θέλω είναι η αλλαγή και η ελπίδα. Εάν η διαφορά υπερβεί τις τέσσερις έδρες, τότε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, θα δώσει την εντολή στον Χέρτσογκ. Σε μία τέτοια περίπτωση δημιουργούνται ελπίδες για επανέναρξη των συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους και βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον.

Πηγή: http://www.stoxos.gr/2015/03/4_17.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (1 Απριλίου)
  • -334: Διάβασις του Ελλησπόντου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
  • 1081: Ο Αλέξιος Κομνηνός ανεβαίνει στον θρόνο, αφού εκθρόνισε τον Νικηφόρο Βοτανειάτη με επανάσταση.
  • 1821: Ο τουρκικός όχλος της Κωνσταντινουπόλεως σφάζει Έλληνες στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.
  • 1822: Αποφασίζεται με νόμο η σύσταση μικτού Συντάγματος Τακτικού Στρατού.
  • 1854: Έναρξη της Επαναστάσεως στην Χαλκιδική από τον Συνταγματάρχη Τσάμη Καρατάσο.
  • 1947: Θάνατος του Βασιλέως Γεωργίου Β΄.
  • 1955: Αρχίζει ο ένοπλος Απελευθερωτικός Αγώνας του Ελληνισμού στην Κύπρο.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved