Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Η Τρομοκρατημένη Eλίτ κατασκευάζει πολυτελή Υπόγεια καταφύγια. Τι ξέρουν αυτοί; (Βίντεο)

17 Απρ, 19:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα, η αύξηση των φυλετικών εντάσεων, το ρεκόρ δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, η διαφθορά, η έκρηξη του κράτους επιτήρησης κι αστυνόμευσης είναι μια πυριτιδαποθήκη που θα μπορούσε να αναφλεγεί με την παραμικρή σπίθα.

Στην κορυφή όλων αυτών το ότι, η ΗΠΑ διανύει μια περίοδο προεδρικών εκλογών που είναι ίσως η μεγαλύτερη φάρσα που έχει δει ποτέ η πολιτική. Καθίσταται προφανές σε όλους ότι η βούληση του κατεστημένου της Ουάσινγκτον κι όχι οι ψήφοι του κοινού, αποφασίζουν ποιός διευθύνει την κυβέρνηση.

Εκείνοι που επωφελούνται από τη συγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας που ασκείται από τη συμπαιγνία των κρατικών και εταιρικών τιτάνων, όπως η Goldman Sachs, ανησυχούν ότι η αφύπνιση του 99% θα μπορούσε να επιφέρει μαζική πολιτική αναταραχή.

Μια εταιρεία με την επωνυμία Vivos, εκμεταλλεύεται αυτή την αγωνία με την κατασκευή πολυτελών υπόγειων καταφυγίων για την «προστασία των εύπορων ιδιωτών."Πού θα πας όταν χτυπήσει το πανδαιμόνιο;» ρωτάει ένα διαφημιστικό βίντεο στην ιστοσελίδα της Vivos. Οι ταραχές, οι πανδημίες, η οικονομική κατάρρευση, οι όλο και πιο θανατηφόρες καιρικές συνθήκες, οι διεθνείς εντάσεις και οι πόλεμοι, αναφέρονται όλα, ως λόγοι για τους οποίους πρέπει τα υπόγεια αυτά καταφύγια να ληφθούν υπ όψιν.

Η εταιρεία έχει μετατρέψει ένα πρώην καταφύγιο επικοινωνιών του Ψυχρού Πολέμου στην Ιντιάνα στην κορυφαία αμερικανική εγκατάστασή τους.

"Χτισμένο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να αντέξει μια έκρηξη 20 μεγατόνων, σε μόλις λίγα μίλια, αυτό το αδιαπέραστο υπόγειο συγκρότημα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα, για τουλάχιστον ένα έτος με πλήρη αυτονομία επιβίωσης, χωρίς να χρειάζεται να βγεις στην επιφάνεια," λέει η διαφήμιση.

Το Europa One, που βρίσκεται στη Γερμανία "βαθιά κάτω από ένα βουνό από ασβεστόλιθο," τιμολογείται ως το μεγαλύτερο ιδιωτικό καταφύγιο του κόσμου. Ανέσεις πέντε αστέρων είναι διαθέσιμες για «προστασία χωρίς συμβιβασμούς των εύπορων ιδιωτών" σε μονάδες που πωλούνται μέχρι και 3 εκατομμύρια δολάρια.

«Όταν ολοκληρωθεί, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο από όλα τα συγκροτήματα υπόγειο καταφύγιο Vivos στον κόσμο και μια σύγχρονη Κιβωτός του Νώε. Κάθε οικογένεια και το περιβάλλον της, θα έχει 2.500 τετραγωνικά πόδια χώρο, με ικανότητα διαβίωσης σε διώροφο, με μια πιθανή επέκταση έως 5.000 τετραγωνικά πόδια. Με εφαρμογή και φινίρισμα που μπορεί να συγκριθεί με ένα μέγα-γιοτ, κάθε οικογένεια θα ορίσει τον τρόπο κατασκευής των χώρων διαμονής τους, με το πρότυπο που απαιτεί. Ιδιωτικές βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν όλες τις τυπικές ανέσεις, όπως πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, κουζίνα, μπαρ, υπνοδωμάτια και πολυτελή μπάνια. Οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από τις προσωπικές επιθυμίες και τις απαιτήσεις του κάθε μέλους."

Η κατασκευή αυτών των πολυτελών καταφυγίων είναι μια έκφανση ενός κινήματος των προνομιούχων να προστατευτούν από τις αναταραχές κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εξέγερσης ή από περιβαλλοντικές καταστροφές. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη τη δικά της καταφύγια μέσα και γύρω από την Ουάσιγκτον, αλλά και διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό στο να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντίδραση των φτωχών εναντίον της ελίτ.

Τα πολυτελή καταφύγια της Vivo, είναι τόσο μια φυσική αντίδραση της αγοράς όσο και μια ανησυχητική ένδειξη για την πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου μας.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1821
    Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
  • 1919
    Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
  • 1941
    Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική. Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Φίλοι - Συνεργάτες