Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΟΜΟΛΟΓΙΑ «ΣΟΚ» ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ KGB – «Χρηματοδοτούσαμε τους Sex Pistols ως εργαλείο προπαγάνδας και χάους» (Βίντεο)

6 Μάϊ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Σε μια απίστευτη αποκάλυψη η οποία αγγίζει τα όρια της συνωμοσιολογίας προχώρησε πρώην πράκτορας της KGB, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας (NTV).

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο η Σοβιετική Ένωση κρύβεται πίσω από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της «πανκ» σκηνής που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1970!



Ο πρώην πράκτορας της KGB, Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν, υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» στη συγκεκριμένη «επιχείρηση» χρηματοδοτώντας συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash και οι Ramones.



Στόχος της επιχείρησης ήταν «να δημιουργήσει απόλυτο χάος» και «να διαστρέψει τους νέους της Δύσης προς μηδενιστικές ιδεολογίες ενάντια στο κατεστημένο».

Ο συνταξιούχος πράκτορας της KGB, κατά την διάρκεια της ωριαίας συνέντευξης του στο κρατικό μέσο υποστήριξε μάλιστα ότι οι στίχοι πολλών διάσημων τραγουδιών των Sex Pistols, της πιο εμβληματικής μπάντας της πανκ ροκ σκηνής, είχαν γραφτεί από μια ομάδα ψυχολόγων και προπαγανδιστών της ΕΣΣΔ. Ανάμεσα σε αυτά, τα «I am an anarchist», «God save the Queen the fascist regime» και «No future», ανάμεσα σε αυτά.



«Καταλάβαμε εκείνη την εποχή ότι η μουσική ήταν ένα ισχυρό μέσο προπαγάνδας για να προσελκύσουμε τους νέους», εξήγησε ο 77χρονος Ρώσος.

«Η αποστολή μας ήταν να εκμεταλλευτούμε την εφηβική οργή προς όφελός μας και να στρέψουμε τη baby boomer γενιά της Δύσης προς μια παρακμιακή, ενάντια στο κατεστημένο και υπέρ των ναρκωτικών κουλτούρα που θα προκαλούσε εξεγέρσεις και θα έφερνε στις Δυτικές δημοκρατίες το απόλυτο χάος.



Μέχρι που προωθήσαμε στα mainstream ραδιόφωνα προκειμένου να προωθήσουμε τη μουσική αυτή ώστε να ακούγεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε στη συνέντευξή του φανερά υπερήφανος για την επίτευξη του στόχου.



«Για πολλούς από εμάς στην KGB, η διείσδυση της πανκ σκηνής τη δεκαετία του 1970 ήταν ένα από τα πλέον επιτυχημένα προπαγανδιστικά πειράματα της ΕΣΣΔ», καταλήγει.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1770
    Γεννάται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
  • 1821
    Οι οπλαρχηγοί Βασ. Μπούσδος και Ι. Λάππας εισέρχονται στην Θήβα, εκδιώκουν τους Τούρκους και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως. Τουρκικές δυνάμεις εισέρχονται στην Πάτρα, πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε βιασμούς και άγριες σφαγές Ελλήνων. Η Σημαία της Επαναστάσεως υψώνεται στα νησιά Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα και Σαλαμίνα.
  • 1822
    Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά του χωριού Άγιος Γεώργιος και σφάζουν 2.300 Χιώτες και Σαμιώτες.
  • 1897
    Ελληνική δύναμη εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος και καταλαμβάνει το ύψωμα Ανάληψη.
  • 1944
    Τμήμα 30 Ιερολοχιτών απελευθερώνει από τους Γερμανούς τους Έλληνες ομήρους που εκρατούντο στο Διδασκαλείο της Μυτιλήνης.

Φίλοι - Συνεργάτες