ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
Τελευταία Νέα

Τι κρύβει η τσάντα έκτακτης ανάγκης που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο Μ.Ομπάμα;

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 14 Φεβρουαρίου 2015, 21:00
Είναι το αξεσουάρ χωρίς το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πάει πουθενά.

Πρόκειται για έναν μάυρο, δερμάτινο χαρτοφύλακα που τον αποκαλούν πυρηνική «μπάλα ποδοσφαίρου» (nuclear «football»).

Στο εσωτερικό του περιέχει αντικείμενα υψίστης ασφαλείας, ικανά να επιτρέψουν στον πρόεδρο να δώσει την εντολή για πυρηνική επίθεση, ακόμα κι όταν βρίσκεται μακριά από τα σημεία όπου δίνονται τέτοιου είδους εντολές, όπως η Αίθουσα Έκτακτων Καταστάσεων του Λευκού Οίκου.

Επισήμως, ονομάζεται ως «τσάντα έκτακτης ανάγκης του προέδρου» και συνήθως τη μεταφέρει ένας από τους πέντε άνδρες της ασφάλειας και είναι πάντα κοντά στον αρχηγό.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου, η τσάντα δεν περιέχει το περίφημο «κόκκινο» κουμπί που μπορεί να πυροδοτήσει την «Ημέρα της Κρίσεως«, αλλά τέσσερα άλλα αντικείμενα:

- ένα μαύρο βιβλίο 75 σελίδων με επιλογές για επιβολή αντιποίνων σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης το οποίο είναι τυπωμένο με μαυροκόκκινο μελάνι.

- ένα ακόμα μαύρο βιβλίο με μια λίστα απόρρητων τοποθεσιών όπου θα μπορούσε να φυγαδευτεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε περίπτωση κινδύνου.

- έναν φάκελο που περιέχει 10 σελίδες με οδηγίες πάνω στο πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα για εκπομπή προγράμματος σε έκτακτη ανάγκη

- μια κάρτα με κωδικούς πρόσβασης και πιστοποίησης

Μερικές φορές μπορεί κανείς να δει μια κεραία να ξεπροβάλει «μαγικά» από τον χαρτοφύλακα κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιέχει εξοπλισμό επικοινωνίας.

Το παρατσούκλι «Football» προέρχεται από το παρατσούκλι «Dropkick», κωδική ονομασία που έχει δοθεί σε ένα μυστικό σχέδιο για πυρηνικό πόλεμο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας, Robert McNamara.

Οι στρατιώτες που είναι επιφορτισμένοι να μεταφέρουν τον χαρτοφύλακα, έχουν εκπαιδευτεί να προστατεύσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου τον πρόεδρο σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Η πανταχού παρούσα “Football” είναι πάντα στο ίδιο αεροπλάνο, ελικόπτερο, αυτοκίντο και ασανσέρ μαζί με τον πρόεδρο. Όταν ο πρόεδρος είναι στο σπίτι του, η τσάντα αποθηκεύεται σε ασφαλή – και φυσικά απόρρητη – τοποθεσία μέσα στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Associated Press.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (19 Φεβρουαρίου)
  • 1822: Στον Μητροπολιτικό ναό της Νάουσας ο Ζαφειράκης υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
  • 1878: Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
  • 1941: Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι.
  • 1959: Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved