Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

«Κομάντος» έκαψαν την Ελλάδα το 2007!

Janus
Αναρτήθηκε από: Janus
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, 17:00
Συγκλονιστικά συμπεράσματα σε υπό έκδοση βιβλίο δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής!Τις σκοτεινές πτυχές των φονικών πυρκαγιών του 2007 αναδεικνύουν, ύστερα από πολυετή έρευνά τους, δύο επιφανή στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Παραθέτοντας γνωστά αλλά και άγνωστα στοιχεία από τα πορίσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ο Ιωάννης Π. Σταμούλης και ο Νικόλαος Γ. Διαμαντής, πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος, αντίστοιχα, της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 δεν ήταν μια τυχαία σύμπτωση, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο με πολλούς εκτελεστές.

Οι δύο συγγραφείς τού (υπό έκδοση) βιβλίου «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα», στοιχεία του οποίου αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», βασίζουν το σκεπτικό τους στη συνέπεια με την οποία «χτυπούσαν» οι εμπρηστές, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως με κινητό τηλέφωνο και πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2007 στην ελληνική ύπαιθρο. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, ωστόσο, σε ένα φαινόμενο που προκάλεσε τόσο τον πανικό όσο κυρίως τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής τον Αύγουστο του 2007, όταν οι πυρκαγιές κατέκαψαν την Πελοπόννησο και κυρίως την Ηλεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη των δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εκείνες τις ημέρες οι Αρχές δέχονταν πλήθος τηλεφωνημάτων για νέες εστίες πυρκαγιάς, πτώσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, ακόμη και νεκρούς ή τραυματίες. Οπως στη συνέχεια αποδείχθηκε, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των «πληροφοριών» που έδιναν οι καλούντες ήταν ψευδές και σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αναταραχή, αλλά και να σπαταλούν άσκοπα τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικά με τα κίνητρα του οργανωμένου, όπως εκτιμούν, δικτύου εμπρηστών, οι δύο συγγραφείς μελετητές παραθέτουν σειρά ερμηνειών. Μεταξύ αυτών, η εκδοχή ότι οι εμπρησμοί έγιναν από πυροτρομοκράτες, πράκτορες ξένων κρατών (ΗΠΑ, Τουρκία, ΠΓΔΜ κ.ά.), με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας εν όψει των εκλογών που τον «πύρινο» Αύγουστο του 2007 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (για τις 16 Σεπτεμβρίου 2007), τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά και με αφορμή την ταχέως προωθούμενη, τότε, στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας. Σε αυτή την κατεύθυνση οδήγησαν τους ερευνητές και οι δηλώσεις γνωστών εμπειρογνωμόνων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που χαρακτήριζαν τις πολλές ταυτόχρονες εστίες και την ένταση των πυρκαγιών πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Κατά τους συντάκτες επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο με πλήθος εκτελεστών, που δεν θα δίσταζαν να αφαιρέσουν μαζικά ανθρώπινες ζωές για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Η ένταση της «επίθεσης» έφερε σε τέτοια θέση τη χώρα, που, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η ελληνική Πολιτεία αναγκάστηκε να απαντήσει με μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου.

Οπως αναφέρεται στα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρατίθενται στο υπό έκδοση βιβλίο, επιστρατεύτηκαν 7.130 πυροσβέστες, 3.000 στρατιώτες, 200 εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, 21 αεροσκάφη τύπου Canadair και 21 αεροσκάφη PZL και Grumman, δύο ελικόπτερα Super Puma, τρία ελικόπτερα ΒΚ-117, καθώς και 20 αεροσκάφη μισθωμένα από άλλους οργανισμούς και ιδιώτες. Παράλληλα, η Ελλάδα δέχτηκε ενισχύσεις σε εναέρια μέσα και ανθρώπινο δυναμικό από 21 χώρες.

Παρά την υπερπροσπάθεια όμως το μαρτυρικό τρίμηνο του 2007, συνολικά 74 άνθρωποι (εκ των οποίων εννέα πυροσβέστες και δύο πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών) τη ζωή τους, ενώ κάηκαν 1.500 κτίσματα και 6.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με την Ελλάδα να χάνει περίπου 2.700.000 στρέμματα πρασίνου.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved