Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα: Ηχηρό «ΟΧΙ» στη Monsanto από άλλες 15 χώρες της ΕΕ!

5 Οκτ, 23:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η Ουαλία ενώνεται με τις υπόλοιπες 15 χώρες της ΕΕ για τη Νέα ολική απαγόρευση των Γενετικά Τροποποιημένων (ΓΤ) καλλιεργειών.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας, Rebecca Evans ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επωφεληθεί από τους νέους κανόνες της ΕΕ, που επιτρέπουν στις χώρες να εξαιρεθούν από τις αυξανόμενες -εγκεκριμένες από την ΕΕ- γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

Η υπουργός είπε ότι ζητά από την ΕΕ να εξαιρέσει την Ουαλία από την Ευρωπαϊκή συναίνεση μιας ποικιλίας ΓΤ αραβόσιτου που έχει ήδη εγκριθεί και άλλων επτά γενετικών τροποποιημένων καλλιεργειών που είναι εν αναμονή έγκρισης.

Η υπουργός είπε: «Αυτοί οι νέοι κανόνες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχουν στην Ουαλία τα απαραίτητα εργαλεία για τη διατήρηση της προσεκτικής προσέγγισής μας, επιτρέποντάς μας να ελέγξουμε το μέλλον της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων στην Ουαλία. Θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τις σημαντικές επενδύσεις που έχουμε κάνει στον τομέα των βιολογικών προϊόντων μας και να διαφυλάξουμε τη γεωργική γη στην Ουαλία που τελεί υπό εκούσια γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα».

Για να συνεχίσει: «Ως εκ τούτου, αποφάσισα να απαγορευθούν οι οκτώ ΓΤ ποικιλίες από το να καλλιεργηθούν στην Ουαλία, είτε έχουν εγκριθεί, είτε πρόκειται να εγκριθούν από την ΕΕ. Οι καλλιέργειες αυτές δεν έχουν αναπτυχθεί για τις ουαλικές συνθήκες ανάπτυξης και δεν θα είχαν κανένα πραγματικό όφελος για τους αγρότες της Ουαλίας αυτή τη στιγμή. Ασφαλώς θα κρατήσω αυτή τη θέση υπό αναθεώρηση και με ανοιχτό μυαλό, για τις μελλοντικές εξελίξεις των ΓΤ καλλιεργειών και πιο προηγμένων τεχνικών γενετικής».

Την Τετάρτη, Γερμανία και η Πολωνία εντάχθηκαν επίσης στο πράσινο κύμα των χωρών της ΕΕ που ανακοίνωσαν απαγόρευση των ΓΤ καλλιεργειών κατά τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ το 2015.

Λετονία, Γαλλία, Αυστρία, Κύπρος, Λιθουανία, Ολλανδία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Πολωνία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Ιταλία έχουν ήδη εξαιρεθεί από τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Ι.Γκορ.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1608
    Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
  • 1571
    Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
  • 1820
    Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
  • 1833
    Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
  • 1824
    Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
  • 1918
    Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Φίλοι - Συνεργάτες