Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Exxon Mobil: Η πιο μεγάλη από τις «7 αδελφές», αγόρασε τα σεισμικά για Ιόνιο και Κρήτη! Δηλαδή;; Rockefeller!

Exxon Mobil: Η πιο μεγάλη από τις «7 αδελφές», αγόρασε τα σεισμικά για Ιόνιο και Κρήτη! Δηλαδή;; Rockefeller!

Για ένα έχουμε ΕΝΑ αφεντικό του κόσμου, πρέπει να έχουμε ΕΝΑ καύσιμο —για να εκβιάζουμε ολόκληρο τον κόσμο— και ΕΝΑ νόμισμα!!

Ο λόγος για την αμερικανική Exxon Mobil, που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Κεφάλαιο είναι η τρίτη εταιρεία που αγόρασε το σεισμικό πακέτο των δεδομένων της PGS, αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.



Έχουν προηγηθεί η γαλλική Total αλλά και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, οι οποίοι είχαν προαγοράσει τα πακέτα ήδη από πέρυσι. Όμως η απόκτηση των πακέτων από το παγκόσμιο νούμερο ένα του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαφέρει καθώς έγινε μετά τη δημοσιοποίηση μεμονωμένων στοιχείων από τις μελέτες που διενέργησε η νορβηγική εταιρεία PGS. Δηλαδή οι ειδικοί γεωλόγοι και γεωφυσικοί της Exxon αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν στα πετρελαϊκά συνέδρια που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Χιούστον, αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως και να αγοραστεί το συνολικό πακέτο των ερευνών.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά των δεδομένων αποτελεί προϋπόθεση για να συμμετάσχει μια εταιρεία στον ελληνικό γύρο παραχωρήσεων που αναμένεται να ξεκινήσει και τυπικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.



Προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς συναντήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με τον επικεφαλής της BP Bob Dudley, ο οποίος και μετέφερε το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς διαγωνισμούς. Η BP είναι η δεύτερη μεγάλη εταιρεία που φέρεται να παρακολουθεί τον ελληνικό γύρο και μαζί με την Total συμπληρώνει την τριάδα των «μεγάλων». Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των σοβαρών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό γύρο περιλαμβάνονται επίσης δύο σημαντικές αμερικανικές εισηγμένες με έδρα το Τέξας η Anadarko Oil (τζίρος 13,9 δις δολάρια, πάγια 51,9 δις και δραστηριότητα σε Αφρική, Κίνα, Ασία, ΗΠΑ) και η Marathon Oil (τζίρος 14,9 δις, πάγια 35,62 δις και δραστηριότητα σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αφρική και Ασία)Η

Exxon Mobil εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν συμμετείχαν εκπρόσωποί της στο συνέδριο European Oil & Gas ενώ στη συνέχεια στελέχη της παρέστησαν στην επίσημη παρουσίαση που έγινε την Άνοιξη στο Λονδίνο. Στο τελευταίο συνέδριο που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα, η αμερικανική εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του τμήματος ανάλυσης υδρογονανθράκων και τον εμπορικό διευθυντή από τα γραφεία της πολυεθνικής στο Λονδίνο.

Υπογραμμίζεται ότι η ExxonMobil αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσία στον τομέα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Ευρωπαϊκή Ένωσης. ...

Όπως τονίζουν πηγές της αγοράς, στο στόχαστρο της αμερικανικής εταιρείας, όπως συμβαίνει και με όλους τις υπόλοιπους ομίλους που ανήκουν στο κλειστό club των oil majors, μπαίνουν πιθανά κοιτάσματα μεγάλου μεγέθους, που ξεκινούν τουλάχιστον από τα 500 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

http://www.energypress.gr/news/Exxon-Mobil:-H-pio-megalh-apo-tis-7-adelfes-agorase-ta-seismika-gia-Ionio-kai-Krhth



Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη. Έχοντας τον έλεγχο της τροφής, ελέγχεις τους ανθρώπους".



Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved