Σύντομα Διαθέσιμο!
Θα τους σφάξουν μέχρι τον τελευταίο κι ακόμη θα ετοιμάζονται... "Εμείς οι χριστιανοί του Λιβάνου είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα"!!!

Θα τους σφάξουν μέχρι τον τελευταίο κι ακόμη θα ετοιμάζονται... "Εμείς οι χριστιανοί του Λιβάνου είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα"!!!

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Όπως κάθε Κυριακή οι μαρωνίτες της χριστιανικής συνοικίας Achrafieh, στη Βυρητό , συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία που εφημέριος είναι ο π. Rachid. Ο 55χρονος κληρικός προσπαθεί να καθησυχάσει το ποίμνιό του για τις επίμονες απειλές που δέχεται η χριστιανική κοινότητα του Λιβάνου αλλά όλη η Μέση Ανατολή.

“Φοβόμαστε αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί”

λέει με πυγμή, προβληματιζόμενος και ο ίδιος για το πως θα μπορούσε να προστατεύσει τους ενορίτες του από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που αυξάνονται και πληθαίνουν.“Εμείς οι χριστιανοί είμαστε καλόπιστοι κάτοικοι αυτής της χώρας και οι ρίζες μας είναι σε αυτή την γη. Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την χώρα μας και είναι καθήκον μας να την υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε,συμπεριλαμβανομένων και των όπλων”

Ενώ η Γαλλία λόγω αποικιοκρατικών δεσμών, αποτελεί “χώρα υποδοχής” για τους λιβανέζους υπηκόους , ο π. Rachid πιστεύει ότι αυτή η προοπτική αποτελεί μόνο μια προσωρινή λύση.

Απευθύνει έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να λάβει όλα τα μέτρα ώστε οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής να μπορέσουν “να παραμείνουν στον τόπο τους,στον πολιτισμό τους και στην γη τους”. (le figaro, 21/09/14)
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved