Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Άνθιμος για καύση νεκρών: Στάχτη και μπούλμπερη - Στο ΣτΕ για το τμήμα Ισλαμικών σπουδών (ΒΙΝΤΕΟ)

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, 23:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
Στην επιθυμία των Σκοπιανών να δημιουργήσουν το "Αιγαιακό κράτος" αναφέρθηκε σήμερα το πρωί απο τον Ι.Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσ/νίκης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Είπε πως η πρόταση για ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" αντιμετωπίζει τους ενδοιασμούς του λαού. Σχολίασε την ανταλλαγή επιστολών με τον κ. Βενιζέλο λέγοντας πως
τα επιχειρηματά του είναι τα επιχειρήματα των κυβερνώντων..." Το θέμα δεν λύνεται με τις ιδιοτέλειες που έχει κάθε κράτος στην Βαλκανική".

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της καύσης των νεκρών Είπε πως σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού Spiegel απάντησε : "Εδώ και 2000 χρόνια με πρώτ ονεκρό επί του Σταυρού τον Κύριο ημών Ιησού Χρισό που ετάφη εις το μνήμα ε΄χουμε την συνεχή τάξη και πράξη των πιστών της Εκκλησίας ότι εμείς διαβάζουμε τους Χριστιανούς μας και τους τοποθετούμε εις την γην εξ΄ης ελήφθησαν όπου θα μείνουν και θα λιώσουν οι σάρκες. Αν βγάλουμε τα οστά τα βάζουμε κάπου αλλού. Αυτή είναι η γραμμή μας". Συμπλήρωσε δε πως αυτό που λένε όσοι είναι υπέρ της καύσεως είναι καθαρός μηδενισμός. "Δε γίνεται όταν καεί να πάμε να διαβάσουμε τη στάχτη" είπε με νόημα...

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Είπε πως έγινε ψηφοφορία στη Θεολογική και είπαν να γίνει το τμήμα και σχολίασε "δεν ξέρουν τι τους γίνεται"! Πληροφορησε δε πως είναι ετοιμος μόλις η απόφαση για το τμήμα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως να προσφύγει στο ΣτΕ.

Δείτε ολόκληρο το κήρυγμα από 02.45.00:

Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (23 Νοεμβρίου)
  • 1826: Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται στην Αράχωβα κατά των Τουρκαλβανών και επιτυγχάνει μεγάλη ιστορική νίκη.
  • 1828: Δύναμη 3.000 περίπου Ελλήνων υπό τον Κίτσο Τζαβέλα κατατροπώνει τους 4.500 Τούρκους του Καριοφίλ Μπέη στην περιοχή Καρπενησίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved