Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Βρετανία: «Το Μπέρμιγχαμ είναι μουσουλμανική πόλη και όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι, δεν μπαίνουν»

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, 21:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
Η βασίλισσα Ελισάβετ φορά χιτζάμπ. Μια μεγάλη βρετανική πόλη άλλαξε το όνομά της, βγάζοντας το -ham από την κατάληξη γιατί δεν ήταν... χαλάλ. Ηλικιωμένοι Βρετανοί προσηλυτίζονται ομαδικά στο Ισλάμ παίζοντας μπίνγκο στη «Μέκκα».

Οι Βρετανοί αντέδρασαν με σάτιρα στις δηλώσεις ενός Αμερικανού «ειδικού» σε θέματα τρομοκρατίας ο οποίος ισχυρίστηκε, μιλώντας στο κανάλι Fox News, ότι το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βρετανίας είναι «εντελώς μουσουλμανική».

«Στη Βρετανία δεν υπάρχουν μόνο ζώνες όπου δεν μπορεί να πάει κανείς αλλά ολόκληρες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, που είναι εντελώς μουσουλμανικές και όπου όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι, απλώς δεν μπαίνουν» υποστήριξε —σοβαρολογώντας— ο Στιβ Έμερσον, προκαλώντας τη θυμηδία των κατοίκων.

Το Μπέρμιγχαμ σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους. Από αυτούς, το 46% αυτοπροσδιορίζονται χριστιανοί, 22% δηλώνουν ότι είναι μουσουλμάνοι και 19% άθρησκοι. Υπάρχουν όμως και πιστοί άλλων θρησκειών, σε μικρότερα ποσοστά.

Ο Έμερσον, ο οποίος στον ιστότοπό του αυτοχαρακτηρίζεται «διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας» ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τη χιονοστιβάδα των σχολίων στο διαδίκτυο.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να εξισλαμιστεί. Δείτε την εδώ που φοράει το χιτζάμπ», έγραψε στο Twitter ο Άντονι Χίλμαν, κάτω από μια φωτογραφία της βασίλισσας με πράσινο μαντίλι - το αγαπημένο αξεσουάρ της για τις εξόδους της όταν έχει αεράκι.

«Η πόλη πλέον αποκαλείται Μπέρμιν επειδή το Χαμ (χοιρομέρι) δεν ήταν χαλάλ (επιτρεπόμενο κατά τη μουσουλμανική παράδοση)», υποστήριξε η Καμίλα Σάμσι.

Ένας άλλος χρήστης, ο «Μος» υποστήριξε ότι «οι μουσουλμάνοι έχουν τη δική τους Mecca στο Μπέρμιγχαμ» και «προσπαθούν να καταλάβουν όλο το Ηνωμένο Βασίλειο». Η Mecca είναι μια αλυσίδα αιθουσών μπίνγκο, πολύ δημοφιλής στους ηλικιωμένους Βρετανούς.

«Τρομακτική φωτογραφία ενός χαρακτηριστικού μουσουλμάνου που φρουρεί τις πύλες του Μπέρμιγχαμ για να μην μπουν οι άπιστοι», γράφει η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Μοΐν Άλι, ενός γενειοφόρου παίκτη του κρίκετ που κραδαίνει το ρόπαλό του.

Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, και τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που όμως δεν το θεώρησε καθόλου αστείο. Όπως είπε, κόντεψε να πνιγεί όταν άκουσε τα σχόλια του Έμερσον ενώ έτρωγε το πρωινό του. «Αυτός ο τύπος, προφανώς είναι εντελώς ηλίθιος», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο κανάλι ITV.

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ στον ιστότοπο του δήμου σχολίασε ότι «αυτές οι παράξενες δηλώσεις είναι σαφώς αβάσιμες», περιγράφοντας την πόλη ως «ένα υπόδειγμα του πώς οι διαφορετικές κοινότητες μπορούν να συμβιώσουν και να αναπτυχθούν». Ο δήμος κάλεσε μάλιστα το Fox News να επισκεφθεί την πόλη.

Στη «συγγνώμη» του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του οργανισμού του οποίου ηγείται (The Investigative Project on Terrorism) ο Έμερσον έγραψε: «Έκανα σαφώς ένα τρομερό λάθος για το οποίο λυπάμαι βαθύτατα... Ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο που έκανα για την πανέμορφη πόλη του Μπέρμιγχαμ».

Η συγγνώμη αυτή έδωσε λαβή για νέα σάτιρα, δεδομένου ότι παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει, ακόμη και αυτοί που αγαπούν πολύ το Μπέρμιγχαμ δυσκολεύονται να βρουν ωραία στοιχεία στους αυτοκινητόδρομους και τα πολυώροφα κτίρια που χτίστηκαν εκεί τη δεκαετία του 1960.

«Το Fox News ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε πανέμορφο το Μπέρμιγχαμ», έγραψαν στο Twitter πολλοί χρήστες.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (19 Ιανουαρίου)
  • 1827: Νίκη των Ελλήνων στο Δίστομο.'
  • 1828: Πεθαίνει στην Βιέννη ο Γεν. Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
  • 1941: Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".
  • 1943: Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει την ιταλική κορβέτα "Στρόμπολι", ανατολικά των ακτών της Τύνιδος.
  • 1952: Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved