Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Εντελώς ..."τυχαία" εμφανίστηκε μεγάλη Βυζαντινή εκκλησία στην Τουρκία!

12 Μάϊ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν έχουν τελειωμό τα τελευταία χρόνια οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις βυζαντινών εκκλησιών σχεδόν τελείως «συμπτωματικά» σε όλη την έκταση της Τουρκίας, όπου συχνά προκαλούν το δέος στους σημερινούς κατοίκους της υπενθυμίζοντας τους ποιοι είναι οι πραγματικοί γηγενείς και ιδιόκτητες αυτής της ιστορικής γης.



Τελευταίο περιστατικό στην περιοχή της Αττάλειας, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα τελείως «συμπτωματικά» ανακαλύφθηκαν τα θεμέλια μιας μεγαλοπρεπούς βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, η οποία επί αιώνες ήταν θαμμένη από τον χρόνο και από την ιστορία και τώρα αναδύθηκε στην επιφάνεια.



Συγκεκριμένα στην περιοχή Korkuteli της Αττάλειας και ενώ άντρες της Στρατοχωροφυλακής ερευνούσαν μετά από καταγγελίες για αυθαίρετες ανασκαφές, έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι στο μέρος που ερευνούσαν αναδύθηκε το περικαλλές δάπεδο και όχι μόνο μιας ιστορικής ελληνορθόδοξης βυζαντινής εκκλησίας που ήταν τελείως άγνωστη μέχρι σήμερα.



Όπως αναφέρεται, η τοπική Στρατοχωροφυλακή είχε καταγγελίες για αυθαίρετες ανασκαφές στην περιοχή εκείνη. Κινητοποιήθηκε αμέσως η τοπική Διοίκηση και άντρες της πήγαν στην περιοχή αυτή που στην συνέχεια κάλεσαν τους υπεύθυνους του τοπικού μουσείου για τα σπάνια όπως ανέφεραν ευρήματα. Η έρευνα γίνονταν σε έκταση 15 στρεμμάτων και στο μέρος εκείνο ανακαλύφθηκε το δάπεδο με περίτεχνα ψηφιδωτά της βυζαντινής, όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι δήλωσαν, ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν όπως αναφέρεται, καθώς πιστεύεται ότι θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα σημεία και στοιχεία από την βυζαντινή αυτή εκκλησία που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση της, ενώ δεν αποκλείεται στον περίγυρο χώρο να βρεθούν και ιερά αντικείμενα της εν λόγω προς το παρών άγνωστης εκκλησίας.

Σημεία των Καιρών στην ιστορική ελληνορθόδοξη ιερή πατρίδα της Μικράς Ασίας.

BU KEZ ANTALYA’ DA BULUNDU = ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1794
    Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
  • 1821
    Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων. Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
  • 1826
    Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
  • 1919
    Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
  • 1941
    Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Φίλοι - Συνεργάτες