Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Η πορεία της εμφάνισης και της εξάπλωσης του Χριστιανισμού [Βίντεο]

30 Νοέ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Η ιστορία της εμφάνισης και εξάπλωσης του Χριστιανισμού είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο.

Το πόσο όμως επηρεάστηκε αυτή η πορεία από την μετέπειτα εμφανίσιμη του Ισλάμ, είναι ένα πολύ ενδιαφέρων ζήτημα ιδιαίτερα με τις σημερινές συγκυρίες που πολλοί κάνουν λόγο για πόλεμο θρησκειών. Είναι γνωστό πως οι εξισλαμισμοί, βίαιοι ή μη, άλλαξαν τον θρησκευτικό χάρτη εκατομμυρίων πιστών, κυρίως χριστιανών της Ανατολής.

Η διάφορα είναι ότι ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε με τα εκατομμύρια των μαρτύρων του που θυσιάστηκαν για την πιστή και τα διδάγματα του Ιησού Χριστού, ενώ το Ισλάμ καθοδηγήθηκε από πολέμαρχους και εξαπλώθηκε μέσω πολεμικών συγκρούσεων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστιανισμός της Δύσης και όχι η Ορθοδοξία, έδωσε δείγματα βίας με κλασικό παραδεiγμα τις σταυροφορίες που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Το Ισλάμ είναι όμως αυτό που γέννησε και εξέθρεψε μια ασύμμετρη βία που σήμερα έχει το όνομα, Τζιχαντιστές, καθώς το ίδιο το Κοράνι διδάσκει το Τζιχάντ και όπως και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι παραδέχονται, το Ισλάμ δεν είναι πασιφιστική θρησκεία.

Μέσα από ένα πραγματικά έντεχνο βίντεο καταγράφεται με χάρτες αυτή η πορεία της εμφάνισης και της εξάπλωσης του Χριστιανισμού και στην συνέχεια η εμφάνιση και εξάπλωση του Ισλάμ, που σήμερα προβάλλεται σαν η μεγαλύτερη ανταγωνιστική θρησκεία και αποτελεί μια εν δυνάμει απειλή για όλο τον χριστιανικό κόσμο.



Σουλτάνα Χειλαδάκη


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1823
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Φίλοι - Συνεργάτες