Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Ιερόσυλοι λεηλάτησαν το ιστορικό μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο στο οποίο καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την επανάσταση του 1821 και υφάνθηκε η 1η Ελληνική σημαία!!!

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν το ιστορικό μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο στο οποίο καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την επανάσταση του 1821 και υφάνθηκε η 1η Ελληνική σημαία!!!

Στόχος ιερόσυλων έγινε ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της χώρας, η Μονή της Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο.

Οι δράστες εισέβαλαν ανενόχλητοι στην εκκλησία και άρπαξαν από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας 25 τάματα απροσδιόριστης αξίας.

Στη Μονή, που άρχισε να χτίζεται το 1794, δεν κατοικούν πια μοναχοί και έτσι την κλοπή αντιλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο εφημέριος που λειτουργεί εκεί και ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο ιερέας δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει εάν τα τάματα ήταν χρυσά, ασημένια ή μεταλλικά και ποια ήταν η αξία τους. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν πείραξαν τα πολύτιμα κειμήλια που φυλάσσονται στο μοναστήρι, πράγμα που δείχνει πως μάλλον αγνοούσαν την αξία τους.

Στο μοναστήρι, που βρίσκεται κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου στην Αγαλιανού, καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την Επανάσταση του 1821 και το 1807 σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε η πρώτη ελληνική σημαία με τον λευκό σταυρό στη μέση, ενώ ορκίστηκαν οι βασικοί οπλαρχηγοί, μεταξύ των οποίων οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ανδρέας Μιαούλης, Παπαθύμιος Βλαχάβας, Γιάννης Σταθάς, Νικοτσάρας και άλλοι.
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved