Σύντομα Διαθέσιμο!
Ιστορική μέρα για την Ελλάδα και την ορθοδοξία στη Μελβούρνη: Εγκαινιάστηκε ο πύργος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας!

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα και την ορθοδοξία στη Μελβούρνη: Εγκαινιάστηκε ο πύργος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας!

Μια ιστορική μέρα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας και για τον Ελληνισμό γενικότερα.Το μεγαλύτερο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του κόσμου, το κτίριο που στεγάζει την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης, εγκαινιάστηκε επίσημα χθες Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, από τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας κ. Ντένις Νάπθαϊν. Ο κ. Νάπθαϊν αναφέρθηκε στην ιστορία της Κοινότητας και στην προσφορά των Ελλήνων στη Βικτώρια και την Αυστραλία, λέγοντας πως το Ελληνικό Κέντρο «θα παρέχει το χώρο όπου η προσφορά και η ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας θα γιορτάζεται και θα αναγνωρίζεται και στο μέλλον»

Την τελετή του αγιασμού έκανε ο επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ, ο οποίος αφού ευλόγησε το νέο κτίριο, συνεχάρη την Κοινότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανέγερση του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού , καθώς και για τη βελτίωση των σχέσεων της Κοινότητας με την Εκκλησία.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης. Το ταξίδι των Ελλήνων σε αυτή τη χώρα, όπου η πρώτη γενιά με τον ιδρώτα της, με τη σκληρή δουλειά της και τη μεγάλη προσπάθεια έθεσε τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή, αποδείχθηκε πως άξιζε.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε πως με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου αποδεικνύεται ότι η Κοινότητα και η παροικία μας «έχει γυρίσει σελίδα, έχουν περάσει σε μια περίοδο αναγέννησης».

«Υπάρχει ωριμότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία, ενότητα μεταξύ των οργανώσεων, σύμπνοια με την εκκλησία και συνεργασία μεταξύ της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης γενιάς Ελλήνων της Αυστραλίας . Απόδειξη γι΄ αυτό είναι η συγκινητική, η μεγάλη υποστήριξη όλων προς την Κοινότητα. Χωρίς την υποστήριξή σας το έργο αυτό ποτέ δεν θα γίνονταν πραγματικότητα. Είναι ένα έργο για όλους μας, για όλη την παροικία.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης υπογράμμισε τη συμβολική σημασία του νέου κτιρίου καθώς, όπως είπε, «προαναγγέλλει μια νέα αρχή για την Κοινότητα και την παροικία μας».

«Σήμερα ανοίγουμε τις πόρτες μας όχι μόνο στα μέλη της Κοινότητας, αλλά και σε όλη την παροικία, σε όλες τις εθνικότητες, σε όλους τους κατοίκους της Αυστραλίας. Το κτίριο αυτό, που στέκεται δίπλα μας είναι καθαρά ελληνικό. Όταν περνάμε από το κέντρο της πόλης θα βλέπουμε το δισκοβόλο πάνω στο γυάλινο εξωτερικό του, την αναπαράσταση του ζωοφόρου του Παρθενώνα στην πρόσοψή του, θα βλέπουμε αυτό το μοντέρνο κτίριο και θα νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια. Γιατί είναι το Ελληνικό Κέντρο, γιατί είναι η απόδειξη της ευημερίας και της προόδου στην παροικία μας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε την Ελλάδα που «σε καιρούς δύσκολους» στήριξε την Κοινότητα, την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας (πρόσφερε δυο εκατομμύρια δολάρια για το Κέντρο), την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας που πρόσφερε επίσης δυο εκατομμύρια δολάρια και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Ντένις Νάπθαϊν και τους Μάθιου Γκάι και Νίκο Κότσιρα για τη συνεχή υποστήριξή τους. Το Εργατικό κόμμα που είχε υποσχεθεί τα δυο εκατομμύρια δολάρια όταν ήταν στην εξουσία και τον αρχηγό του Ντάνιελ ‘Αντριους και τους κ.κ. Τζένη Μικάκου, Γιάννη Πανταζόπουλο και Φάνο Θεοφάνους για τη συνεχή υποστήριξή τους. Ευχαρίστησε ακόμα ονομαστικά το διοικητικό του συμβούλιο αλλά και όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά το όλο έργο και πρόσφεραν σημαντικές δωρεές.
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved