Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

"Ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο"! "Μόνο η Ρωσία μπορεί να σώσει τους ευρωπαίους"! Οι προρρήσεις για τον πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ...

6 Δεκ, 14:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
«Ο άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει...»

«Μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τη σωτηρία»



Ο Άγιος μοναχός Ιωνάς στο Παλαιομονάστηρο του Αγίου Όρους

Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση ηχούν στις μέρες μας τις προφητείες του γέροντα Ιωνά της Οδησσού…

Ο Όσιος Ιωνάς Μωυσέεβιτς Αταμάνσκιυ γεννήθηκε στην Οδησσό στις 14 Σεπτεμβρίου 1855 μ.Χ. Ο πατέρας του ονομαζόταν Μωυσής και ήταν διάκονος και η μητέρα του Γλυκερία. Πέθαναν όμως νωρίς και άφησαν ορφανό τον Όσιο σε μικρή ηλικία, ο οποίος καθημερινά, νύχτα και ημέρα, περνούσε τον χρόνο του προσευχόμενος στους τάφους των γονέων του. Την κηδεμονία του φτωχού παιδιού ανέλαβε ο θείος του. Ο Όσιος πρόκοπτε στην αρετή, την ευσέβεια και την μόρφωση. Ο θείος ζήλος φούντωνε μέσα στην καρδιά του. Έτσι το 1884 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος και το 1886 μ.Χ. πρεσβύτερος. Διακόνησε την Εκκλησία, στην αρχή ως εφημέριος σε χωριό και αργότερα, από το 1897 μ.Χ., στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Οδησσού.

Η ποιμαντική του δράση υπήρξε αξιοθαύμαστη. Οι φτωχοί και άποροι εύρισκαν καταφύγιο κοντά του. Ο Όσιος τους δίδασκε με τη λειτουργική του ζωή και τα φλογερά κηρύγματά του. Η εκκλησιαστική του κοινότητα ήταν παρόμοια με αυτή της Αρχαίας Εκκλησίας και αναγνώριζε στο πρόσωπο του Οσίου τον άνθρωπο της ειρήνης και της δυνάμεως του Θεού.



To χάρισμα της θαυματουργίας

Η ευεργετική ποιμαντική δράση του Οσίου φάνηκε περισσότερο κατά την διάρκεια του Ρωσο – Ιαπωνικού πολέμου, το 1905 μ.Χ., κατά την επανάσταση του 1917 μ.Χ. και στα χρόνια του διωγμού της Εκκλησίας. Ο Όσιος συνέχισε χωρίς φόβο την διακονία του με πίστη προς τον Θεό και αγάπη προς τον λαό. Ο Άγιος Θεός τον αξίωσε του χαρίσματος της θαυματουργίας. Έτσι πολλοί συνέρεαν προς αυτόν, για να λάβουν την ευλογία του και να θεραπευθούν από τα σωματικά και ψυχικά νοσήματά τους.

Ο Όσιος Ιωνάς κοιμήθηκε με ειρήνη το 1924 μ.Χ. και η κανονική πράξη της αγιοποιήσεώς του έγινε το 1995 μ.Χ. Το 1996 μ.Χ. τα ιερά λείψανά του μετακομίσθηκαν στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Οδησσού.



Οι προρρήσεις για πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ

«Οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας… Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα… αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω. » Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτός προέβλεψε ότι « αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντάς της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την ορθοδοξία». Αναφορικά με το δολάριο είπε: «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνόχαρτου «. Και είπε ότι «αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρεί τη σωτηρία».

Είμαστε με την Washington ή είμαστε με την ορθόδοξη Ρωσία;

«καὶ ἤκουσα ὡς φωνὴν ἐν μέσῳ τῶν τεσσάρων ζῴων λέγουσαν• Χοῖνιξ σίτου δηναρίου, καὶ τρεῖς χοίνικες κριθῆς δηναρίου• καὶ τὸ ἔλαιον καὶ τὸν οἶνον μὴ ἀδικήσῃς ………καὶ οἱ ἔμποροι τῆς γῆς κλαίουσι καὶ πενθοῦσιν ἐπ’ αὐτῇ, ὅτι τὸν γόμον αὐτῶν οὐδεὶς ἀγοράζει οὐκέτι,” (Αποκάλυψη Ιωάννου 6, 6/ 18,11)

Όποια κι αν είναι η εθνικότητά μας όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί που γνωρίζουν κι ακολουθούν την Παράδοση είναι υπό μία έννοια « Ρώσοι ».Βέβαια όλα αυτά δεν είναι ζήτημα εθνικότητας ή διαβατηρίου γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν την εθνικότητα και το διαβατήριο αλλά δεν είναι ρώσοι με την δική μας έννοια. Υπό μία πνευματική έννοια το να ανήκεις σ΄ένα πολυεθνικό ρώσικο κόσμο, στον ορθόδοξο κόσμο σημαίνει είσαι αληθινός χριστιανός,πραγματικός ορθόδοξος εκτιμώντας την ορθόδοξη κουλτούρα και προϋποθέτει να διαθέτεις μια γενναιόδωρη καρδιά.

Όπως ένας μουσουλμάνος είπε πρόσφατα σ΄ένα φίλο τώρα το 2015 είναι η ώρα της απόφασης: Είμαστε με την Washington ή είμαστε με την ορθόδοξη Ρωσία ; Eίμαστε με αυτούς που θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια δικτατορία (demonocracy ) δαιμονοκρατία άθεη ηγεμονία σε ολόκληρον τον κόσμο ή με αυτούς που υπερασπίζονται την πίστη στο Θεό και την πνευματική ζωή ;

Στο πλαίσιο της ορθόδοξης ρωσικής αποστολής εκτός της Ρωσίας υπεραμυνόμαστε επίσης της Αγίας Ρωσίας, την πνευματική πατρίδα μας και τις πολιτισμικές μας αξίες. Η επιλογή έγκειται ανάμεσα στον κόσμο άνευ Θεού και του νεόκοπου μαμονισμού απο τη μια και του κοινοτισμού και του ορθόδοξου κόσμου της Αγίας Ρωσίας από την άλλη.Μεταξύ του πρωτείου αυτού του κόσμου και του πρωτείου του άλλου κόσμου. Η Αγία Ρωσία οφείλει να υπερισχύσει σε αυτήν την μνημειώδη μάχη και σε ολόκληρο τον κόσμο ή η νύχτα θα πέσει πάνω μας και μέχρι την Δευτέρα Παρουσία. Το 2015 προσευχόμαστε για τη νίκη της Αγίας Ορθοδοξίας και των συμμάχων μας επί των λατρευτών του χρήματος ηγεμονιστών,του εγωκεντρικού ατομοκισμού τους και του εγωιστικού ηδονισμού επί των μαριονέτων του Κιέβου και τη Μόσχας των ονομαζόμενων Ποροσένκο και του δισεκατομμυριούχου Navalnys ή ακόμη επί του Ιούδα που επαγρυπνά..



Ανάμεσα στο Χριστό και το σατανισμό

Σήμερα υπάρχει ο ρώσικος κόσμος η (Orthosphere) oρθοδοξόσφαιρα με τους συμμάχους της και τους συμπαθούντες που ξεσηκώθηκαν το 2014 λόγω της δυτικής εισβολής στην Ουκρανία και των επιθέσεων της προπαγάνδας και κατά του νομίσματος της Ρωσίας και όλα τα υπόλοιπα. Ο καθένας που λέγεται ορθόδοξος και που επιλέγει το ανατίθετο επιλέγει την αποστασία και την Γέενα. Όσο για την Ευρώπη αυτή βρίσκεται μεταξύ αυτών των κόσμων, ανάμεσα στην κυρίαρχη ελευθερία και την παγκόσμια δικτατορία, ανάμεσα στη Μόσχα και την Washington, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Βαβυλώνα ,ανάμεσα στο Χριστό και το σατανισμό ανάμεσα στην Εκκλησία και την Σοδομοποίηση. Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας .Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να σωθούν παρά από την Αγία Ρωσία. Το 2015 οι υγιείς δυνάμεις της Ευρώπης όπως και αλλού μπορούν να μαζευτούν γύρω από τη Ρωσία και τους Αγίους της γηραιάς Ευρώπης ενάντια στο πλανητικό κακό και ο ρώσικος κόσμος μπορεί να επεκταθεί. Το 2015 θα δούμε είτε την ανάπτυξη ενός κόσμου ελεύθερων και πατριωτικών εθνών ή μια δικτατορία σε ολόκληρον τον κόσμο. Και αυτή η εξέλιξη είναι υπ΄ευθύνη μας.

Ο Άγιος μοναχός Ιωνάς στις Καρυές

Στο Μοναστήρι ή μάλλον στο Παλαιομονάστηρο ζούσε ασκητικά ένας άγιος μοναχός ονόματι Ιωνάς, κατά κόσμο Βασίλειος Στούρκο τού Ιακώβου, γεννηθείς το 1930 εις Χάρκωφ Ουκρανίας.

Επισκέπτες συνάντησαν τον πάτερα Ιωνά και τους είπε τα κάτωθι:

-Έδώ πού ζω μόνος, έρχεται ό Άγγελος και ό διάβολος. Ό διάβολος μου – Εσύ είσαι ό καλός και όλοι οι άλλοι οι μοναχοί είναι οι κακοί και αμέσως τσακώνομαι μαζί του. Ακόμη μου λέει να μην κάνω κομποσκοίνι και τις ακολουθίες.

Βέβαια έρχεται και ό Άγγελος μου σιγά-σιγά και μου λέει: — Είσαι πατσαβούρι, οι άλλοι είναι καλοί, πήγαινε κάμε τις Ακολουθίες και το κομποσκοίνι σου.

Κάθε Σάββατο κατεβαίνω στο Μοναστήρι για να λειτουργηθώ και να κοινωνήσω και την Δευτέρα το πρωί ανηφορίζω σιγά-σιγά προς τα εδώ. Ό διάβολος δεν έρχεται την Κυριακή έρχεται αργά την Δευτέρα ή την Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή δυναμώνει τις ενοχλήσεις του. Είναι έντονη ή παρουσία του διαβόλου εδώ ένεκα δύο λόγων. Πρώτον επειδή δεν γίνονται εδώ θείες Λειτουργίες και δεύτερον επειδή παλιά είχαν έλθει εδώ εργάτες, οι όποιοι κάπνιζαν και ήκουον ραδιόφωνο και τοιουτοτρόπως απέκτησε εδώ δικαιώματα ό διάβολος.

Ακόμη ο μακαριστός πατήρ Ιωνάς είπε:

Οι πειρασμοί αρχίζουν από το νου και μετά κατεβαίνουν στήν καρδιά.

Τον είδαν να μην δέχεται χρήματα από κάποιον προσκυνητή, όταν εκείνος τού έδωσε ένα χαρτί με ονόματα για μνημόνευση.

Τον είδαν πολλές φορές να παίρνει λίγο ψωμί και να φεύγει κάθε Δευτέρα για το Παλαιομονάστηρο πεζός, όλες τις εποχές του έτους. Δηλαδή και με βροχές και με χιόνια, και με λάσπες και με πάγους. Και φυσικά και στήν επιστροφή πάλι πεζός κατέβαινε.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1868
    Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
  • 1940
    Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
  • 1943
    Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
  • 1944
    Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Φίλοι - Συνεργάτες