Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ο Πούτιν δίδαξε ορθοδοξία στους ...διδάξαντες

3 Ιούν, 12:00
από
Εκτύπωση Άρθρου
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αγίου Όρους ένα τεθωρακισμένο αρματωμένο τζιπ έφτασε μπρος στη πόρτα του Πρωτάτου και από εκεί κατέβηκε ένας κοντόσωμος, μάλλον χλωμός άντρας, που με μεγάλη ευλάβεια έκανε με το δεξί του χέρι και με τα τρία δάχτυλα της Αγίας Τριάδος τον σταυρό του πριν μπει στο ναό να προσκυνήσει.

Αυτός ο μικρόσωμος, δεν ήταν κάποιος τυχαίος, είναι ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου και από το στόμα του κρέμονται εκατομμύρια συνάνθρωποι του. Και όμως, αυτός ο ηγέτης με ταπεινό βήμα φίλησε τη εικόνα που του έτειναν οι Γέροντες και με έκδηλη την ταπείνωση έκανε ξανά τον σταυρό του μέσα στον ναό μπρος στην εικόνα του Άξιον Εστί και μετά την φίλησε με ξεχωριστή ευλάβεια.

Ποτέ έχουμε ξαναδεί εδώ, στην υποτιθέμενη πατρίδα της Ορθοδοξίας, στην χώρα που δίδαξε την Ορθοδοξία στους Ρώσους, ένα δικό μας πολιτικό ηγέτη να κάνει το ίδιο, να εμφανιστεί με ζωντανή πιστή και να προσκυνήσει με τον ίδιο χαρακτηριστικό ευλαβή τρόπο τα μεγάλα σύμβολα της Ορθοδοξίας ?

Για αυτόν τον μικρόσωμο η Ορθοδοξία δεν είναι απλά μια θρησκευτική υποχρέωση, δεν είναι ένα συναίσθημα που παίζει σημαντικό ρόλο στον ίδιο του τον λαό. Είναι μια βαθειά πίστη που του δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες απειλές, την επέλαση των φθοροποιών δυνάμεων που θέλουν να τον εξοντώσουν.

Η δύναμη της Ορθοδοξίας τον εμψυχώνει και όσοι αυτό δεν το πίστευαν, ή το λοιδορούσαν, το διαπίστωσαν όταν τον είδαν από κοντά με ποιο ύφος προσκυνούσε, με ποιο βλέμμα προσεύχονταν, με ποια συγκίνηση φιλούσε τις άγιες εικόνες, με ποιο τρόπο έδειχνε την βαθειά του πίστη.

Δεν χρειάζονταν να είσαι πολύ έξυπνος για να το καταλάβεις!

Γι’ αυτό ήρθε στο Άγιο Όρος. Γι’ αυτό απομονώθηκε με τους γέροντες και το κόκκινο κομποσκοίνι του. Γι’ αυτό με τόση λαχταρά ανυπομονούσε να βρεθεί στο Περιβόλι της Πανάγιας, όπως ο ίδιος το προσφώνησε.

Ποτέ είδαμε ξανά ένα Έλληνα πολίτικο ηγέτη να στέκεται στο ίδιο ανάστημα ενός κοντόσωμου αλλά τόσο πιστού ηγέτη ???

Πέραν από όλες τις πολιτικές σκοπιμότητες, τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, τις παγκόσμιες σκοτεινές διαπλοκές, ο κοντόσωμος αυτός μας δίδαξε αυτό που θα έπρεπε εμείς να του διδάσκουμε.

Ο Πούτιν δίδαξε την Ορθοδοξία και την μεγάλη της δύναμη στους …Ορθόδοξους, μίζερους Έλληνες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1191
    Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Άγγλων.
  • 1801
    Ο νεομάρτυρας Μάρκος από τη Σμύρνη αποκεφαλίζεται στη Χίο από τους Τούρκους.
  • 1822
    Ο Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.
  • 1825
    Ο ήρωας της Γραβιάς, Οδυσσέας Ανδρούτσος, δολοφονείται διά στραγγαλισμού από τους Μαμούρη, Παπακώστα και Τριανταφυλλίνα.
  • 1827
    Ο Θ. Κολοκοτρώνης διατάσσει επιστράτευση στις περιοχές Μυστρά, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λεονταρίου, Καρύταινας και Φαναρίου.
  • 1833
    Ο Βασιλεύς Όθων φθάνει απρόοπτα στην Σμύρνη της σκλαβωμένης Ιωνίας, με την αγγλική φρεγάτα Μαδαγασκάρη.
  • 1896
    Ο Μακεδόνας οπλαρχηγός Αθανάσιος Μπρούφας αποβιβάζεται με 86 άνδρες στην Σκάλα Ελευθεροχωρίου.
  • 1941
    Οι Γερμανοί φονεύουν τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Θεοδοσάκη και δύο άλλους Κρήτες στο Σκαλάνι μπροστά στους κατοίκους του χωριού.
  • 1944
    Ελληνικός στολίσκος συμμετέχει στις αποβατικές επιχειρήσεις των συμμάχων στη Νορμανδία.

Φίλοι - Συνεργάτες