Τζαμί στην Αθήνα ε; Οι τούρκοι απαγόρεψαν την θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Κυδωνίων στο κατεχόμενο Αϊβαλί!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Τζαμί στην Αθήνα ε; Οι τούρκοι απαγόρεψαν την θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Κυδωνίων στο κατεχόμενο Αϊβαλί!
Στην ίδια κατηγορία:
Σχόλια
A- A+
ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ... ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...!!! ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ...;;;

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην απάντηση που έδωσαν μόλις 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της θείας λειτουργίας προέβαλαν γραφειοκρατικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα πριν έξι μήνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, και η Θεία Λειτουργία καθώς και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ξενοδοχείου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απερίφραστα καταγγέλλει αυτή την ενέργεια των τουρκικών αρχών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και ευθεία προσβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Τουρκία, παρά τις επίσημες εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, εξακολουθεί να περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Πηγή: http://www.cpolitan.gr/
Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1773: Οι Τούρκοι σφάζουν στην Θεσσαλονίκη τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Μονεμβασιά.
  • 1912: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πρέβεζα.
  • 1931: Ο Ελληνισμός της Κύπρου επαναστατεί κατά του αγγλικού καθεστώτος ζητώντας την Ένωση με την Ελλάδα.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet