Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Η ΠΙΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/200.000.000 XΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Η ΠΙΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/200.000.000 XΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, 21:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ένα βιβλίο κατηγορητήριο 800 σελίδων (Le livre noir de la condition des chrétiens dans le monde) « Το Μαύρο βιβλίο της κατάστασης των χριστιανών μέσα στον κόσμο » γράφτηκε από 70 γάλλους και λοιπών εθνικοτήτων ιστορικούς,ειδήμονες,δημοσιογράφους,κληρικούς εκπροσώπους ΜΚΟ και κυκλοφόρησε στη Γαλλία στις 23 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό οίκο XO.Ήδη έχει δρομολογηθεί η μετάφρασή του σε πολυάριθμες χώρες.Εμπεριέχει στατιστικά,μαρτυρίες,αναλύσεις. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο υπό την διεύθυνση των Jean-Michel di Falco, Timothy Radcliffe και Andrea Ricardi που συντόνισε ο Samuel Lieven.

Οι συγγραφείς του έργου αναφέρουν ότι 150 με 200 εκατομύρια χριστιανοί είναι θύματα διακρίσεων σε 140 χώρες και η χριστιανική θρησκεία είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο.

Πριν από τον πόλεμο του Κόλπου το 1991 στο Ιράκ υπήρχαν 1,5 χριστιανοί.Μετά την αμερικανοβρετανική επέμβαση το 2003 και το χάος που διαδέχθηκε την πτώση του Sadam Hussein, και την άνοδο της al-Qaida και της Daech δεν απέμειναν παρά 200.000. Αλλά και γύρω από το Ιράκ υποφέρουν οι σύριοι χριστιανοί,οι κόπτες ακόμη και οι παλιστίνιοι χριστιανοί. Στην υποσαχάρια Αφρική σε Νιγηρία,Σουδάν,Κογκό αλλά και σε άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου αμέτρητες εκκλησίες κάηκαν,ιερείς και μοναχοί χτυπήθηκαν,απήχθησαν,εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν.

Στην Αφρική η σουνιτική ισλαμιστική γουαχαμπίτικη οργάνωση

Μοσούλη φωτογραφία από την συρορθόδοξη επισκοπή που οι ισλαμιστές αφού πούλησαν ότι βρήκαν μετέτρεψαν την εκκλησία της σε τζαμί
Boko Aram κατέσφαξε ολόκληρα χωριά στη Νιγηρία και ευθύνεται για το θάνατο 3.000 ανθρώπων σε 5 χρόνια. Στο Σουδάν μετά από έναν καταστροφικό εμφύλιο 35 χρόνων σκοτώθηκαν 2 εκατομύρια χριστιανοί και μουσουλμάνοι.Μετά την απόσχιση του χριστιανικού και ανιμιστικού Νότου που το 2011 έγινε το Σουδάν του Νότου εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί που είχαν καταφύγει κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βορρά εκτοπίστηκαν.Οι εκκλησίες έκλεισαν οι χριστιανικές αντιπροσωπείες έφυγαν και ουσιαστικά ανακοινώθηκε η εκμηδένιση και της παραμικρής παρουσίας χριστιανών στη χώρα.

Το «Μαύρο Βιβλίο» μεταφέρει και συγκεκριμένες μαρτυρίες όπως της νεαρής σουδανής Meriam Ishag που την άνοιξη του 2014 καταδικάστηκε σε θάνατο για αποστασία από το ισλάμ.Είχε γεννηθεί από πατέρα μουσουλμάνο και μητέρα χριστιανή της Αιθιοπίας. Αναφέρεται και στη νεαρή αγρότισα από το Πακιστάν την Asia Bibi που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολιμού για εξύβριση κατά του Μωάμεθ.Η διεθνής κινητοποίηση αποσόβησε το μοιραίο γι αυτές τις κοπέλες.

Στην Ινδία ο ινδουιστικός εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει την πρωταρχική απειλή.

Η χριστιανική μειονότητα απαριθμεί το 2,5% του πληθυσμού αλλά διώκεται από τους σταρτευμένους εξτρεμιστές του BJP (Bharatiya Janata Party) που επιδιώκει να προσηλυτίσει σε νοσοκομεία,σχολεία,πανεπιστήμια όπου είναι παρών και δραστηριοποιείται.

xristianismos_h_pio_diokomenh_8rhskeia_ston_kosmo200000000_xristianoi_se_kindyno.jpg

Αληθινά προγκρόμ έλαβαν χώρα στην επαρχία Orissa το 2008 προκαλώντας το θάνατο 800 ατόμων και τραυματισμό χιλιάδων.Εκατοντάδες σχολεία και εκκλησίες καταστράφηκαν.Από τότε οι αντιχριστιανικές ενέργειες –βεβήλωση κοιμητηρίων,επιβολή ινδουιστικών τελετουργιών στα σχολεία– συνεχίζονται σε μια χώρα όπου το ινδουιστικό κόμμα BJP κέρδισε τις γενικές εκλογές.

Στην Κίνα οι χριστιανοί προτεστάντες που υπολογίζονται σε 30 εκατομύρια περιορίζονται στις κατ΄οίκον εκκλησίες υπό τη στενή κρατική παρακολούθηση. Οι καθολικοί είναι περίπου 12 με 14 εκατομύρια και έχουν διασπαστεί σε 2 εκκλησίες.Η μία εξαρτάται από την Πατριωτική Ένωση των Καθολικών της Κίνας και η 2η ανήκει απόλυτα στον πάπα και επίσκοποι και ιερείς της βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο John Allen αμερικανός ειδήμονας των θρησκειών και χρονικογράφος στο Boston Globe στην ίδια έρευνα δεν διστάζει να μιλήσει για θρησκευτική εθνοκάθαρση και για παγκόσμιο πόλεμο κατά των χριστιανών.Αυτοί υποβάλονται σε προγκρόμ πρωταρχικά για λόγους δημογραφικούς: οι χριστιανοί είναι περισσότεροι (2,2 δις) έναντι 1, 4 δις των μουσουλμάνων.

Οι νεοπροσήλιτοι του ισλάμ έχουν σαν κίνητρο για το « πέρασμα » την απόρριψη της παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας,των τυφλών δυνάμεων του καπιταλισμού που είναι ο καταναλωτισμός και μια εντύπωση αμοραλισμού.

Όπου οι χριστιανοί αποτελούν μειονότητα είναι συνυφασμένοι με την Δύση και αντιμετωπίζονται ως κατάλοιπα της αποικιοκρατίας.Εισπράτουν ως θύματα την αναπόληση του ισλαμικού μεγαλοιδεατισμού ενός ισλάμ που άλλοτε ήταν κυρίαρχο,την θλιβερή ανάμνηση των σταυροφοριών,την αποτυχία των πολιτικών ανάπτυξης τους εμφυλίους και την άνοδο των εξτρεμιστών που παραπέμπουν στην περιθωριοποίηση΄τους και στον εκτοπισμό.

Τέλος το βιβλίο επεικαλείται τη ρήση του γάλλου διανοουμένου Régis Debray που εξηγεί την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απ΄το γεγονός ότι ο αντιχριστιανικός διωγμός βρίσκεται σε ένα θανάσιμο τρίγωνο: τα θύματα είναι πολύ χριστιανοί για να ενδιαφέρουν τις αριστερές συνειδήσεις και πολύ ξένοι για να ενδιαφέρουν τις συνειδήσεις της δεξιάς. (slate.fr 29/10/14)
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (14 Νοεμβρίου)
  • 1800: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
  • 1821: Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
  • 1827: Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
  • 1848: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
  • 1906: Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
  • 1919: Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
  • 1940: Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved