Μάθετε τα πάντα για την Ελλάδα

Ελένη Ιωαννίδου – Μια μεγάλη Ελληνίδα μάνα ηρωίδα (Βίντεο)

Ελένη Ιωαννίδου - Μια μεγάλη Ελληνίδα μάνα ηρωίδα

Στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης των πάντων η ιστορία λειτουργεί ως δεξαμενή από την οποία λαμβάνουμε γνώση και θάρρος για να ενισχύσουμε τη θελησή μας για εθνική επιβίωση.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 ετών από την εποποιία του έπους του 1940 στα βουνά της Ηπείρου, δημοσιεύουμε μια συγκινητική ιστορία η οποία αφορά το σθένος και τον ηρωισμό μιάς ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ που έχασε το παιδί της στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τηνΕλένη Ιωαννίδου, μητέρα εννέα αγοριών… εκ των οποίων οι πέντε ήταν στρατιώτες (!) που υπηρετούσαν στον Ελληνικό Στρατό στο μέτωπο.

Όταν πληροφορήθηκε ότι ο γιός της Ευάγγελος Ι. Ιωαννίδης έπεσε μαχόμενος στην περιοχή της Κλεισούρας, παρά τον αβάσταχτο πόνο της προσωπικής απώλειας, βρήκε το θάρρος και έγραψε μια επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή (διαδέχτηκε τον Ιωάννη Μεταξά).

Το περιεχόμενο της οποίας διαλαλεί μέσα στο χρόνο την αγάπη προς την πατρίδα και την πίστη στο καθήκον.

Η επιστολη αναφέρει ως εξής.

«Προς τον Πρόεδρον τῆς Κυβερνήσεως

Κύριον Ἀλέξανδρον ΚορυζήνὉ υἱός μου, Εὐάγγελος Ἰ. Ἰωαννίδης, ἀπωλέσθη εἰς τας ἐπιχειρήσεις τῆς Κλεισούρας.

Παρήγγειλα εἰς τους τέσσαρας ἤδη ὑπηρετοῦντας υἱούς μου: Χρῆστον, Κώσταν, Γεώργιον κα Νίκον Ἰ. Ἰωαννίδην, να ἐκδικηθῶσιν τον θάνατον τοῦ ἀδελφοῦ των.

Κρατῶ εἰς ἐφεδρείαν ἄλλους τέσσαρας: Πάνον, Ἀθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ἰ. Ἰωαννίδη, κλάσεων 1917 και νεωτέρων.

Παρακαλῶ κληθῶσιν ὀνομαστικῶς και  οὗτοι, εἰς πάσαν περίπτωσιν ἀνάγκης τῆς Πατρίδος ἢ τυχον ἀπωλείας ἑτέρου τέκνου μου προς ἐκδίκησιν ἐχθροῦ.

Γνωρίσατε Βασιλέα μας ὅτι ὕστατον ἐπιφώνημα θέλει εἶναι:

ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ

Ἑλένη Ἰωάννου Ἰωαννίδου
Κυπαρισσία, 2 Φεβρουαρίου 1941″

Ο δήμος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με την τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων Αττικής, τίμησε την ηρωική μητέρα, προχωρώντας στην τοποθέτηση αγάλματος σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Το διήμερο 28-29 μαρτίου του 2009, στο πλαίσιο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποήθηκαν στην Κυπαρισσία τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.

Πηγή http://hellas-now.com/
Loading...
Δείτε επίσης
Σχόλια
Loading...