Τούρκος αγρότης βρίσκει αγαλματίδιο του θεού Ερμή

Ερμής

Κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών στην περιοχή Ευχάνεια, στην σημερινή κεντρική επαρχία Çorum της Τουρκίας, βρέθηκε αγαλματίδιο του θεού Ερμή που χρονολογείται στη ρωμαϊκή περίοδο.

Ο αγρότης ανακάλυψε το αγαλματίδιο του έλληνα θεού πριν από έξι μήνες περίπου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων İhlas News Agency (İHA).

Μετά την ανακάλυψη, ο άνδρας το παρέδωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Çorum, όπου συντηρήθηκε και προστέθηκε στη συλλογή του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο γεωργός ανταμείφθηκε σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο για την προστασία των πολιτιστικών και φυσικών περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος αποσκοπεί στην πρόληψη της παράνομης διακίνησης ιστορικών αντικειμένων και της διατήρησης πολιτιστικών αγαθών.

Ο Önder İpek, διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου Çorum, δήλωσε ότι πολλοί παραδίδουν περιστασιακά διάφορα αρχαία αντικείμενα, που τα βρίσκουν κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών.

«Οι πολίτες παραδίδουν μερικές φορές αντικείμενα που βρίσκουν. Όταν τα φέρνουν στο μουσείο ανταμείβονται χρηματικά από την κυβέρνησή μας για την πρόληψη της αρχαιοκαπηλίας. Ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να φέρουν αρχαία αντικείμενα που βρίσκουν στο μουσείο», ανέφερε ο İpek.

Πηγή: The Archaeology News Network

Πηγή http://anaskafi.blogspot.gr/
Loading...
Δείτε επίσης
Σχόλια
Loading...