booked.net
booked.net
Αλέξης Τσίπρας
ΠολιτικήΕθνικά

Αλέξης Τσίπρας: Ένα βήμα πριν την μεγάλη προδοσία – Ξεπουλάει το όνομα «Μακεδονία» με συμφωνία εθνικό όλεθρο

14/05/2018, 20:00
0
Μέγεθος Κειμένου
-+

Έτοιμος για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο που αποκαλύφθηκε μετά την συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ παραπέμπει σε προδοσία στην οποία βεβαίως συμφωνεί η κυβέρνηση υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ. Οι πρώτοι μάλιστα για να περάσει το σχέδιο που θέλει πρώτα ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές και μετά υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι της Ελλάδας για το «erga omnes» σε βάθος διετίας ζητούν να ψηφιστεί από την Βουλή με 180 βουλευτές.

Για να πάρουμε όμως από την αρχή, όπως φάνηκε από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών το Σάββατο στο Σούνιο, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, η κυβέρνηση συνηγορεί σε μία συμφωνία σε βάρος των εθνικών δικαιωμάτων και ξεπουλήματος του ονόματος «Μακεδονία», αφού φαίνεται να υποχωρεί στη σκληρή γραμμή των Σκοπίων και στις πιέσεις από ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση για λύση εδώ και τώρα. Δέχεται να δώσει το «πράσινο φως» για ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με μία απλή υποσχετική υλοποίησης σε βάθος διετίας του «erga omnes», αλλά χωρίς καμία δέσμευση αλλαγής του Συντάγματος όσον αφορά στον αλυτρωτισμό και τα θέματα ταυτότητας.

Το σχέδιο αυτό, που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε έως τώρα η κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Σκόπια λέγοντας πώς «ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς χωρίς αλλαγή στο Σύνταγμα και απαλοιφή των αλυτρωτικων αναφορών σε βάρος της Ελλάδας δεν πρόκειται να υπάρξει». Από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση ωστόσο δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Η σε βάρος των εθνικών συμφερόντων συμφωνία με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» (τα ονόματα που ακούγονται είναι «Nova Macedonia» και «Gorna Macedonia») προέκυψε από την συνάντηση διάρκειας έξι ωρών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και αναμένεται να «κλειδώσει» στη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στις 17 Μαίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δυτικών Βαλκανίων. Την συνάντηση δύο πρωθυπουργών μάλιστα ανακοίνωση ο κ. Νίμιτς. «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία πολύ σοβαρή συνάντηση, με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών», είπε.

Σημειώνεται πώς η ελληνική πλευρά χαρακτήριζε καθοριστικής σημασίας την συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και άφηνε να εννοηθεί ότι αν προκύψει συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών τότε η λύση θα είναι κοντά. Ποια είναι η συμφωνία η οποία προωθείται; Ένα όνομα για μία χρήση έναντι όλων (erga omnes), σταδιακή υλοποίηση της συμφωνίας σε βάθος δύο ετών, αλλά άμεση ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κοινώς, τα Σκόπια θα πάρουν το εισιτήριο να μπουν στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα πώς θα ισχύσει το «erga omnes», η εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας με αλλαγή του Συντάγματος και η ρύθμιση των θεμάτων ταυτότητας.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν «οδικό χάρτη» με συγκεκριμένα βήματα για να διασφαλίσει ότι στους 24 μήνες που θα ακολουθήσουν δεν θα ανατραπεί η συμφωνία και δεν θα γίνει μόνιμη η διεθνής ονομασία, όπως συνέβη και με την προσωρινή ονομασία «ΠΓΔΜ», αλλά από τη στιγμή που θα μπει στο ΝΑΤΟ με την θετική ψήφο της Ελλάδας αντίο… προαπαιτούμενα. Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστο αν ο κ. Τσίπρας θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία ή θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή μετά από δύο χρόνια.

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/05/blog-post_151.html
Μοιραστείτε το!
Διαγωνισμός “Έλευσις Ελλήνων”

Κερδίστε το βιβλίο “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΙΚΟΝ” των εκδόσεων “Πελασγός”

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά στείλτε μας ένα email στο [email protected] με θέμα “Κλήρωση Βιβλίου” και το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 19:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί και στο site μας και στην σελίδα μας στο Facbook.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες
Loading...
Έλευσις Ελλήνων
Το "Έλευσις Ελλήνων" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 η οποία είχε, έχει και θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για την καταγωγή μας και την ιστορία μας και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς όπου ο Ελληνισμός βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, άμυνα μας είναι η γνώση για το ποιοι είμαστε, και ποια παρακαταθήκη πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας

Αν ψάχνετε κάτι παρακαλούμε κάντε αναζήτηση:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
INSTAGRAM PHOTOS
ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ισοκράτης:
Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν.
(Το θολωμένο νερό και τον απαίδευτο άνθρωπο δεν πρέπει κανείς να τα ταράζει)
Θεόφραστος:
Η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον.
(Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον)
Σοφοκλής:
Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.
(Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό)
Ευριπίδης:
Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε.
(Ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή ή να σωπαίνεις)
© 2018 eleysis-ellinwn.gr, all Rights Reserved.