booked.net
booked.net
Ιωσήφ Στάλιν
Ήξερες Ότι

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι: Ο Στάλιν το 1907 ήταν ληστής τραπεζών στην Τιφλίδα

14/05/2018, 21:00
0
Μέγεθος Κειμένου
-+

Αν ζούσαμε στις αρχές του 20ού αιώνα, ο «Πατερούλης» Στάλιν θα ήταν απλώς γνωστός ως μαρξιστής ληστοσυμμορίτης, καθώς οργάνωνε κλοπές, απαγωγές και εκβιασμούς για να βγαίνουν τα έξοδα της επανάστασης.

Ο Ιωσήφ είχε αποκτήσει μάλιστα πρωτόγνωρη δημοσιότητα στο μπολσεβικικό κόμμα το 1907, όταν σχεδίασε τη ληστεία στην Τράπεζα της Τιφλίδας που θα κατέληγε σε λουτρό αίματος αλλά και λεία 250.000 ρουβλίων!

Έχοντας εκτελέσει μάλιστα άλλη μια πετυχημένη «εκστρατεία χρηματοδότησης» στη Φιλανδία το 1906, όταν χτύπησαν τη Ρωσική Κρατική Τράπεζα του Ελσίνκι, οι μπολσεβίκοι θέλησαν να βάλουν τώρα στο χέρι τη χρηματαποστολή της κρατικής τράπεζας της Τιφλίδας. Το έργο ανέλαβε ο νεαρός επαναστάτης «Σόσο», κατά κόσμον Ιωσήφ Στάλιν!

Ο Στάλιν είχε έναν παλιόφιλο από το σχολείο που δούλευε ταμίας στην τράπεζα, ο οποίος πληροφόρησε τον μπολσεβίκο ότι η χρηματαποστολή της 26ης Ιουνίου 1907 θα είχε εκατομμύρια ρούβλια στα κασόνια της. Το πλάνο σχεδιάστηκε στα γρήγορα από τον «Πατερούλη» να χτυπηθεί η άμαξα αιφνιδιαστικά, αν και δεν πήρε μέρος στη ληστεία. Οι ληστές την έστησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης ντυμένοι χωρικοί και μόλις αντίκρισαν την άμαξα, έβγαλαν τα πιστόλια τους κατά της κοζάκικης ένοπλης συνοδείας.

Ο επίσημος φόρος αίματος μιλά για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ η λεία εκτιμήθηκε ακόμα και στις 340.000 ρούβλια, αν και μόνο τα 90.000 ήταν σε μικρά χαρτονομίσματα που μπορούσαν πράγματι να χρησιμοποιηθούν χωρίς να φέρουν τις Αρχές στο κατόπι τους. Οι μπολσεβίκοι προσπάθησαν μετέπειτα να ξεπλύνουν τα υπόλοιπα σε διάφορες απόπειρες στην Ευρώπη, όταν και συνελήφθησαν πολλά υψηλόβαθμα μέλη τους…

Πηγή: https://www.stoxos.gr/2018/05/1907_14.html
Μοιραστείτε το!
Διαγωνισμός “Έλευσις Ελλήνων”

Κερδίστε το βιβλίο “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΙΚΟΝ” των εκδόσεων “Πελασγός”

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά στείλτε μας ένα email στο [email protected] με θέμα “Κλήρωση Βιβλίου” και το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 19:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί και στο site μας και στην σελίδα μας στο Facbook.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες
Loading...
Έλευσις Ελλήνων
Το "Έλευσις Ελλήνων" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 η οποία είχε, έχει και θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για την καταγωγή μας και την ιστορία μας και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς όπου ο Ελληνισμός βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, άμυνα μας είναι η γνώση για το ποιοι είμαστε, και ποια παρακαταθήκη πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας

Αν ψάχνετε κάτι παρακαλούμε κάντε αναζήτηση:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
INSTAGRAM PHOTOS
ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ισοκράτης:
Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν.
(Το θολωμένο νερό και τον απαίδευτο άνθρωπο δεν πρέπει κανείς να τα ταράζει)
Θεόφραστος:
Η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον.
(Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον)
Σοφοκλής:
Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.
(Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό)
Ευριπίδης:
Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε.
(Ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή ή να σωπαίνεις)
© 2018 eleysis-ellinwn.gr, all Rights Reserved.