booked.net
booked.net
Σάντα, Πόντος
ΟικονομίαΠολιτισμός

H Τουρκία κάνει απογραφή των πολιτισμών στον Πόντο (Βίντεο)

30/05/2018, 21:00
0
Μέγεθος Κειμένου
-+

Στην καταγραφή των πολιτιστικών στοιχείων του Πόντου προχωρά η τοπική διοίκηση, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής αξίας της περιοχής. Η διαδικασία εντοπισμού και κατηγοριοποίησης όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και άλλων πολιτιστικών και πολιτισμικών μνημείων των νομών Αμισού, Κοτυώρων, Κερασούντας, Τραπεζούντας, Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανέ), Μπαϊμπούρτης, Ριζαίου και Αρτβίν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Για κάθε στοιχείο που θα εντοπίζεται, θα διεξάγεται ιστορική έρευνα, και θα δημιουργείται αρχείο με φωτογραφικό υλικό και ιστορικά στοιχεία με τις σχετικές πηγές.

Όλα τα στοιχεία θα συμπεριληφθούν σε μια διαδικτυακή πύλη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες της Τουρκίας αλλά και οι ξένοι, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό της περιοχής του Πόντου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Kültür Envanteri Projesi, θα καταγραφούν οι φυσικές ομορφιές, τα μνημεία και τα ιστορικά κτήρια, η λαϊκή παράδοση, τα μουσεία, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της περιοχής.

Το όλο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάδειξη του πολιτιστικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής και την ανάπτυξη του τουρισμού. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιουσούφ Μενγκί, ανέφερε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «στην περιοχή από την Αμισό μέχρι το Αρτβίν θα καταγραφούν τα μουσεία, οι εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αλπικές λίμνες, τα κάστρα, καθώς και άλλα ιστορικά κτίσματα της περιοχής».

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/179766/h-toyrkia-kanei-apografi-ton-politismon-ston-ponto-vinteo
Μοιραστείτε το!
Tags:
Διαγωνισμός “Έλευσις Ελλήνων”

Κερδίστε το βιβλίο “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΙΚΟΝ” των εκδόσεων “Πελασγός”

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά στείλτε μας ένα email στο [email protected] με θέμα “Κλήρωση Βιβλίου” και το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 19:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί και στο site μας και στην σελίδα μας στο Facbook.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες
Loading...
Έλευσις Ελλήνων
Το "Έλευσις Ελλήνων" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 η οποία είχε, έχει και θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για την καταγωγή μας και την ιστορία μας και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς όπου ο Ελληνισμός βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, άμυνα μας είναι η γνώση για το ποιοι είμαστε, και ποια παρακαταθήκη πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας

Αν ψάχνετε κάτι παρακαλούμε κάντε αναζήτηση:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
INSTAGRAM PHOTOS
ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ισοκράτης:
Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν.
(Το θολωμένο νερό και τον απαίδευτο άνθρωπο δεν πρέπει κανείς να τα ταράζει)
Θεόφραστος:
Η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον.
(Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον)
Σοφοκλής:
Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.
(Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό)
Ευριπίδης:
Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε.
(Ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή ή να σωπαίνεις)
© 2018 eleysis-ellinwn.gr, all Rights Reserved.