booked.net
booked.net
Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα
ΑπόψειςΕθνικά

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου στα Σκόπια: «Η “Βόρεια Μακεδονία” δεν είναι χώρα, αλλά μέρος μιας περιοχής της Ελλάδας»

19/06/2018, 22:30
0
Μέγεθος Κειμένου
-+

Η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Ιουστινιανού του Πρώτου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα (Гордана Силјановска-Давкова) στην εκπομπή «60 λεπτά» της τηλεόρασης Alfa, τόνισε ότι «το όνομα «Μακεδονία» κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αλλάξει, επειδή αυτό είναι ό, τι έχουμε κληρονομήσει και ως εκ τούτου το “μακεδονικό”

έθνος έχει το δικαίωμα να το διατηρήσει, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Όταν στο σύνταγμα θα αναφέρεται «Βόρεια Μακεδονία», αυτό δεν υπονοεί ένα κράτος. Είναι στην ουσία μια από τις περιοχές της Ελλάδας. Κεντρική, Ανατολική, Δυτική και τώρα Βόρεια Μακεδονία. Διότι όταν διάβασα εδώ ποια στάση είχε η Ελληνική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών για τη σύνθετη ονομασία που θα προτείνει η Αθήνα, έλεγε ότι πρέπει να έχουμε ένα όνομα που θα επιτρέπει τη διάκριση μεταξύ των περιφερειών τους με την ευρύτερη περιοχή, που τώρα αναφέρεται ως Βόρεια Μακεδονία».

Η συμφωνία στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 αναφέρει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε μορφή τα σύμβολα που σημειώνονται στην παλιά εθνική σημαία της “Μακεδονίας”. Εντός έξι μηνών από την έναρξη της ισχύος της παρούσας συμφωνίας, το δεύτερο κράτος (Σκόπια) καταργεί τα σύμβολα που υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες τοποθεσίες και όλες τις δημόσιες χρήσεις στην επικράτεια του.

Η Σιλιάνοφσκα ισχυρίζεται ότι με αυτό το άρθρο η Ελλάδα παρεμβαίνει άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις της “Μακεδονίας”.

«Λοιπόν, αυτή είναι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας, η οποία σύμφωνα με το άρθρο της αυτοδιάθεσης, έχει το δικαίωμα της επιλογής, αλλά με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα δεν αμφισβητεί μόνο τον ύμνο, τη σημαία, το οικόσημο, αλλά όλα όσα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους αμφισβητούνται», είπε η Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα.

Πηγή: http://www.newside.gr/2018/06/kathigitria-panepistimiou-skopia-voreia-makedonia-einai-xora-alla-meros-mias-perioxis-elladas/
Μοιραστείτε το!
Διαγωνισμός “Έλευσις Ελλήνων”

Κερδίστε το βιβλίο “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΙΚΟΝ” των εκδόσεων “Πελασγός”

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά στείλτε μας ένα email στο [email protected] με θέμα “Κλήρωση Βιβλίου” και το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 19:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί και στο site μας και στην σελίδα μας στο Facbook.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες
Loading...
Έλευσις Ελλήνων
Το "Έλευσις Ελλήνων" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 η οποία είχε, έχει και θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για την καταγωγή μας και την ιστορία μας και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς όπου ο Ελληνισμός βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, άμυνα μας είναι η γνώση για το ποιοι είμαστε, και ποια παρακαταθήκη πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας

Αν ψάχνετε κάτι παρακαλούμε κάντε αναζήτηση:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
INSTAGRAM PHOTOS
ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ισοκράτης:
Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν.
(Το θολωμένο νερό και τον απαίδευτο άνθρωπο δεν πρέπει κανείς να τα ταράζει)
Θεόφραστος:
Η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον.
(Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον)
Σοφοκλής:
Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.
(Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό)
Ευριπίδης:
Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε.
(Ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή ή να σωπαίνεις)
© 2018 eleysis-ellinwn.gr, all Rights Reserved.