booked.net
booked.net
Αμμόχωστος
Εθνικά

Οι Αμμοχωστιανοί τραγουδούν: “Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ” (Βίντεο)

15/05/2018, 23:00
0
Μέγεθος Κειμένου
-+

Παρά την παρουσία των γκρίζων λύκων, οι οποίοι περικύκλωσαν Ευρωβουλευτές, έδωσαν το παρόν τους και τ/κ που υποστηρίζουν τη λύση. Σκοπός της επίσκεψης είναι όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους ε/κ αφού προχώρησε σε ολιγόλεπτη παράνομη κράτηση 9 ε/κ.

Γύρω στις δώδεκα παρά τέταρτο έφτασε μπροστά από το ξενοδοχείο Κωνστάντια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο το λεωφορείο που μεταφέρει τους Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην αντιπροσωπεία του ΕΚ που επισκέπτεται την περιοχή.

Εκεί τους χειροκρότησαν Ε/κ που μετέβησαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Οι Ευρωβουλευτές, πεζοί, κατευθύνθηκαν στην παραλία της Γλώσσας. Εκεί βρέθηκαν οι Ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου και Νεοκλής Συλικιώτης οι οποίοι δεν μετέχουν στην επίσημη αντιπροσωπεία.

Στην περιοχή βρίσκεται και ομάδα των Γκρίζων Λύκων ωστόσο πέραν της παρουσίας τους εκεί έδωσαν το παρόν του και τ/κ που υποστηρίζουν τη λύση.

“Ραγίζει η καρδιά μου” είπε η Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström επισκεπτόμενη την παραλία της Γλώσσας

“Ραγίζει η καρδιά μου”, είπε στα ελληνικά η Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström, η οποία μαζί με συναδέλφους της μετέχει σε αντιπροσωπεία του ΕΚ που επισκέφτηκε σήμερα την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την παραλία της Γλώσσας.

Οι ευρωβουλευτές παρέμειναν εκεί για 15 λεπτά περίπου και συνάντησαν πολλούς Αμμοχωστιανούς που διατράνωσαν τον πόθο τους για επιστροφή και την λαχτάρα τους για λύση. Κάποιοι είπαν ότι τα σπίτια τους είναι μόλις 500 μέτρα και όμως δεν μπορούν να γυρίσουν. Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και υπήρχε μεγάλη συγκίνηση από τους Ε/κ πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν και Γκρίζοι Λύκοι με σημαίες καθώς και “αστυνομικοί”.

Αντιπροσωπεία της “βουλής” στα κατεχόμενα, παρέδωσε στους ευρωβουλευτές ένα σημείωμα και τους είπαν ότι δεν πρέπει να είναι μονόπλευροι στην όποια έρευνά τους και πρέπει να ακούσουν και τους Τ/κ. Είπαν ακόμη ότι το νησί αυτό ανήκει και στους Τ/κ.

Φεύγοντας από την παραλία, οι Αμμοχωστιανοί τραγούδησαν το “Χώμα που Περπάτησα”. Ένας πρόσφυγας, ο Κώστας Λουκά ο οποίος κατά την εισβολή ήταν 27 χρόνων ανέβηκε στο λεωφορείο των Ευρωβουλευτών και έδωσε στην κ. Wikström φανέλα με την φωτογραφία της Αμμοχώστου και την επιγραφή “Αμμόχωστος”.

Η αντιπροσωπεία μεταβαίνει τώρα στη Δερύνεια όπου θα δοθεί διάσκεψη Τύπου.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/301589/stin-paralia-tis-glossas-stin-ammohosto-oi-eurovouleutes/
Μοιραστείτε το!
Διαγωνισμός “Έλευσις Ελλήνων”

Κερδίστε το βιβλίο “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΛΑΤΡΗΣ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΙΚΟΝ” των εκδόσεων “Πελασγός”

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά στείλτε μας ένα email στο [email protected] με θέμα “Κλήρωση Βιβλίου” και το ονοματεπώνυμό σας.

Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 19:00 και ο νικητής θα ανακοινωθεί και στο site μας και στην σελίδα μας στο Facbook.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες
Loading...
Έλευσις Ελλήνων
Το "Έλευσις Ελλήνων" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 η οποία είχε, έχει και θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για την καταγωγή μας και την ιστορία μας και όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς όπου ο Ελληνισμός βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, άμυνα μας είναι η γνώση για το ποιοι είμαστε, και ποια παρακαταθήκη πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας

Αν ψάχνετε κάτι παρακαλούμε κάντε αναζήτηση:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
INSTAGRAM PHOTOS
ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ισοκράτης:
Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν.
(Το θολωμένο νερό και τον απαίδευτο άνθρωπο δεν πρέπει κανείς να τα ταράζει)
Θεόφραστος:
Η δεισιδαιμονία δόξειεν είναι δειλία προς το δαιμόνιον.
(Η δεισιδαιμονία είναι μια δειλία μπροστά στο θείον)
Σοφοκλής:
Ενταύθα μέντοι πάντα τ' ανθρώπων νοσεί, κακοίς όταν θέλωσι ιάσθαι κακά.
(Τίποτα στους ανθρώπους δεν πάει καλά, όταν θέλουν να γιατρέψουν τα κακά χρησιμοποιώντας το κακό)
Ευριπίδης:
Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε.
(Ή να λες κάτι καλύτερο από την σιωπή ή να σωπαίνεις)
© 2018 eleysis-ellinwn.gr, all Rights Reserved.