Aλβανοί: "Η Ελλάδα συνιστά απειλή"! Σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, το 18% από ένα σύνολο 1.200 Αλβανών θεωρούν ότι η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την Αλβανία.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι πολίτες εκτιμούν ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι η Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα σε ποσοστό 46%, το περιουσιακό ζήτημα των "τσάμηδων"  με ποσοστό 21 %  και τρίτο έρχεται το ζήτημα των μεταναστών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Πύρρο Μίσα- Pirro Misha στο ‘Vision plus’ οι δύο χώρες θα πρέπει να βελτιώσουν  τις σχέσεις γιατί «γείτονες δεν μπορεί κανείς να επιλέξει».

Στην ερώτηση «από ποια χώρα πιστεύεται ότι απειλείται η Αλβανία», το 46,4 % απάντησε ότι η Αλβανία δεν απειλείται από κανένα κράτος, το 18,5 % πιστεύει ότι η χώρα τους απειλείται από την Ελλάδα και ένα 17,2 % πιστεύει ότι απειλείται από τη Σερβία, ενώ ελάχιστα έως μηδενικά είναι τα ποσοστά της απειλής από τα Σκόπια, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο.
Ελλήνων Δίκτυο
Ποιό κόμμα θεωρείτε ποιο διεφθαρμένο;
Πασόκ
Νέα Δημοκρατία
Και τα 2 το ίδιο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 563: Τελούνται μεγαλοπρεπώς από τον Πατριάρχη Ευτύχιο τα εγκαίνια του αναστηλωθέντος ναού της Αγίας Σοφίας.
  • 962: Ο Αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι της Συρίας.
  • 1828: Ο Ι. Καποδίστριας διορίζει τους πρώτους υπουργούς του, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γ. Κουντουριώτη, Α. Ζαΐμη και Σπ. Τρικούπη.
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet