Το νέο πρόσωπο της Αθήνας. Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης του κέντρου!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Re-think Athens» (Ξανασκέψου την Αθήνα), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ωνάση. Το έργο έχει ως στόχο την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή αλλαγή στη μελέτη του καθηγητή του ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη, αφορά στην οδό Πανεπιστημίου.

to_neo_prosopo_tis_a8inas_egkri8ike_i_meleti_anaplasis_tou_kentrou-2.jpg

Η οδός Πανεπιστημίου.

Η διέλευση των αυτοκινήτων δεν θα επιτρέπεται πια, αφού ο δρόμος θα μετατραπεί σε πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα δεσπόζει το τραμ διπλής κατεύθυνσης (άνοδος – κάθοδος). Κύριο λόγο θα έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες, ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση τουριστικών λεωφορείων, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας. Το τραμ θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς εναέρια σύνδεση, ενώ σταδιακά θα καταργηθούν και τα επίγεια καλώδια, με την ύπαρξη υπερσυσσωρευτών, που θα επαναφορτίζονται στις στάσεις.

to_neo_prosopo_tis_a8inas_egkri8ike_i_meleti_anaplasis_tou_kentrou-3.jpg

Η πλατεία Δικαιοσύνης.

Στην περιοχή ανάπλασης περιλαμβάνονται 56 θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες όμως δεν επηρεάζονται από το έργο, καθώς τα περισσότερα μνημεία είναι γνωστά και προστατευμένα στο υπέδαφος. Το έργο άλλωστε δεν προχωρήσει σε μεγάλα βάθη, εκτός από την πλατεία Δικαιοσύνης, όπου θα κατασκευαστεί δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού. Το νερό θα χρησιμοποιείται για την αρδευτική αυτονομία, για καθαριότητα της περιοχής, αλλά και για αντιπλημμυρική προστασία.

to_neo_prosopo_tis_a8inas_egkri8ike_i_meleti_anaplasis_tou_kentrou-4.jpg

Η πλατεία Ομονοίας.

Η πλατεία Ομονοίας θα αποκτήσει ξανά το τετράγωνο σχήμα του αρχικού νεοκλασικού σχεδιασμού της, ενώ η πλατεία Δικαιοσύνης θα αποκτήσει σκιά και ελεύθερο πεδίο για μια ευχάριστη ανάπαυλα στο κέντρο της πόλης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δενδροφύτευση, με πλατάνια και νεραντζιές, ενώ ο φωτισμός θα μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με τη «διάθεση» της πόλης.
Ελλήνων Δίκτυο
Ποιό κόμμα θεωρείτε ποιο διεφθαρμένο;
Πασόκ
Νέα Δημοκρατία
Και τα 2 το ίδιο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 563: Τελούνται μεγαλοπρεπώς από τον Πατριάρχη Ευτύχιο τα εγκαίνια του αναστηλωθέντος ναού της Αγίας Σοφίας.
  • 962: Ο Αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι της Συρίας.
  • 1828: Ο Ι. Καποδίστριας διορίζει τους πρώτους υπουργούς του, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γ. Κουντουριώτη, Α. Ζαΐμη και Σπ. Τρικούπη.
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet