Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Πρέπει να ρωτήσoυμε την Τουρκία για την ΑΟΖ; - Απίστευτες δηλώσεις Έλληνα διπλωμάτη

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, 15:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση έχει υποδεχτεί η τουρκική πλευρά τις δηλώσεις του Έλληνα μεσολαβητή στο Κυπριακό Παύλου Αποστολίδη, ο οποίος, σε συνέντευξή του, είπε πως η οριοθέτηση των ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Τουρκίας.

“...είναι γεγονός ότι στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παίκτης και η Τουρκία και επομένως, μια οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δεν μπορεί να γίνει ερήμην της. Σε αυτό το κομμάτι έχει δίκιο ο κ. Νταβούτογλου. Εάν προχωρούσαμε σε μια οριοθέτηση με την Αίγυπτο που κάλυπτε περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία και δεν λαμβάναμε υπόψη τα συμφέροντά της, αυτή δεν θα γινόταν αποδεκτή από την Τουρκία, με οποιεσδήποτε πρακτικές και νομικές συνέπειες. ” ανέφερε ο Έλληνας διπλωμάτης σε εφημερίδα.

Οι Τούρκοι πάντως ανέγνωσαν αρκετά διαφορετικά την εν λόγω αποστροφή και όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, ειδικά τα εδρεύοντα στην ελληνική Θράκη, μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο τις δηλώσεις του Έλληνα διπλωμάτη. Σύμφωνα με τους Τούρκους ο κ. Αποστολίδης είπε πως: “είναι ανεπίτρεπτο να αγνοούμε τις τουρκικές απαιτήσεις σχετικά με τις κυπριακές ενεργειακές πηγές. Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα στην Αν. Μεσόγειο και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στις θελήσεις της”, γράφουν οι Τούρκοι.

Το σημείο που η συνέντευξη συμφωνεί με τα όσα μεταδίδουν οι Τούρκοι αφορά τις δυνατότητες ελιγμών της Ελλάδας, λόγω οικονομικής κρίσης. “Λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πολύ δύσκολο για μια ελληνική κυβέρνηση να προσθέσει στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δυσκολιών και το κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Είναι πολύ δύσκολο να τολμήσει να πάρει αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και συμβιβασμούς, οδυνηρούς ή όχι”, δήλωσε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έμπειρος και σαφώς δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει κακές προθέσεις, ίσως θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγει δηλώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, έστω και παραποιημένες, από την άλλη πλευρά.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (14 Ιανουαρίου)
  • 1822: Το φρούριο της Ακροκορίνθου παραδίδεται στους Έλληνες.
  • 1878: Οι Κρητικοί υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως στο χωριό Σερβιλί Χανίων.
  • 1920: Το Ανώτατο Συμβούλιο της Συνδιασκέψεως Ειρήνης στο Παρίσι αποδέχεται το σύμφωνο Τιτόνι-Βενιζέλου.
  • 1943: Φονεύεται από τους Ιταλούς ο Τχης Ιωάννης Τσιγάντες.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved