ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Τουρκικά «ηλεκτρονικά μάτια» πάνω από την ελληνική επικράτεια

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 19:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Σε λειτουργία το νέο Τουρκικό υπερ-κέντρο ραντάρ και ηλεκτρονικού πόλεμου θα ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Γ. Μοτσάκος,
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Τέθηκε σε λειτουργία το νέο  Κέντρο  ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, που κατασκευάσθηκε  από την τουρκική εταιρεία ASELSAN, στην Άγκυρα, με την χρήση του οποίου φιλοδοξούν οι Τούρκοι να ελέγξουν ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ηλεκτρονική διεύθυνση της ***τουρκικής εφημερίδας dailysabah.com.



Περιττό να τονίσουμε ότι τα ραντάρ του ειδικού αυτού υπερκέντρου  διαθέτουν δυνατότητα σάρωσης σχεδόν ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας , συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου Πελάγους . Κάθε ελληνική στρατιωτική κίνηση , απο εδώ και στο εξής θα καταγράφεται αυτόματα από τα συστήματα ανίχνευσης  του κέντρου αυτού  .

Αντίπραξη στους Τούρκους αναμένεται να κάνει η νέα ρωσική βάση ραντάρ και υποκλοπών στην Λατάκεια της Συρίας.







Πρόκειται για την μεγαλύτερη βάση υποκλοπών σε όλη την Μέση Ανατολή , και η οποία  θα «σκανάρει » τα πάντα από το Αιγαίο, μέχρι και τα σύνορα Ιράκ-Ιράν κατασκευάζει η Ρωσία στο ψηλότερο βουνό της Συρίας Jabal kurd στην περιοχή της Λατάκιας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ερντογάν, ο οποίος  παραβρέθηκε στην τελετή δήλωσε: «Σχεδιάζουμε να εξαλείψουμε   τελείως την εξωτερική εξάρτηση στο τομέα του  αμυντικού εξοπλισμού, με τα τρέχοντα έργα και τις επενδύσεις μας έως το 2023.

Δεν θα επιτρέψουμε την προμήθεια οποιουδήποτε  «ξένου»  αμυντικού εξοπλισμού χωρίς τουρκική συμμετοχή, σε όλη την «αλυσίδα» από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή».



Το σχέδιο της Τουρκίας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η μελλοντική  και πλήρης ανεξαρτητοποίηση των αμυντικών της προμηθειών σε όλο τον τουρκικό στρατό , και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως το έτος  2023, θα είναι επιβεβλημένη η  τουρκική συμμετοχή σε όλα τα στάδια παραγωγής, των ξένων αμυντικών συστημάτων.

Κάτι που υλοποιείται με πολλά προγράμματα, όπως   με το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 , στην παραγωγή του οποίου συμμετείχαν και τουρκικές εταιρείες, αλλά κά.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατέχει τους πηγαίους κωδικούς στα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη   F-16 , κάτι που δεν συμβαίνει με την χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων.





Επίσης στην  επιλογή του κινεζικού αντιπυραυλικού συστήματος σοβαρότατο λόγο έπαιξε η «γνωστοποίηση» από κινεζικής πλευράς των πηγαίων κωδικών του συστήματος, καθώς  και η συμπαραγωγή με την Κίνα.

Οι εγκαταστάσεις του  νέου υπερκέντρου παρακολουθήσεων, στοίχισαν  157.000.000 δολάρια , και κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου  από την ASELSAN στην περιοχή Gölbaşı της Άγκυρας. Το κέντρο ραντάρ και υποκλοπών  θα απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των 776 μηχανικών, οι οποίοι θα εργάζονται για την ανάπτυξη των συστημάτων ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου σε ξηρά ,  αέρα, και θάλασσα, αλλά και στην  επικοινωνία στο διάστημα , ακόμη και με  μη επανδρωμένες πλατφόρμες.

Στην  τελετή τονίστηκε ότι η τουρκική βιομηχανία αποσκοπεί σε εξαγωγές ύψους  25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2023,  από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον Τούρκο  υφυπουργό, ο οποίος είναι  υπεύθυνος για τις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι αμυντικές δαπάνες της Τουρκίας έφθασαν το ποσό 13.200.000.000 δολαρίων  για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.





Η όλη εγκατάσταση, καταλαμβάνει  έκταση 76.000 τετραγωνικών μέτρων με κτιριακές υποδομές 335 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, καθώς και  το εν λόγω ραντάρ είναι το τρίτο μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ASELSAN έχει επενδύσει σε ηλεκτρονικά οπλικά συστήματα, περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, με το κέντρο να αποτελεί την κορωνίδα  των σχεδίων της.

Σύμφωνα με τον Cengiz Ergeneman , οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη όλων των ειδών τα ραντάρ ,αλλά σίγουρα περισσότερο την χρήση  ραντάρ μεγάλης εμβέλειας με σήμα jammer , καθώς και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα που θα υποστηρίζουν την τουρκική αεράμυνα .

Επίσης αναφέρθηκε ότι όλα τα ραντάρ της Τουρκίας  θα ελέγχονται από τον εν λόγω κέντρο με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και λειτουργία του συστήματος ραντάρ της χώρας «υπό την σκέπη» βέβαια των τουρκικών ΕΔ.



Αν και το τουρκικό άρθρο δεν αναφέρει επακριβώς για τις δυνατότητες του νέου ραντάρ  για ευνόητους λόγους γίνεται πασιφανές ότι:

Α. Το νέο κέντρο αυτό έχει άμεση σχέση με την ένταξη στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  του νέου αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς κινεζικής προέλευσης HQ-9 αλλά και με τα μικρής και μεσαίες εμβέλειας αντιαεροπορικά συστήματα HISAR-A και HISAR-Β ( ευρίσκονται στο στάδιο δοκιμών και κατασκευής αντίστοιχα) για την αποτελεσματικότερη απόδοση του συνόλου του συστήματος αεράμυνας της Τουρκίας και των νέων ηγεμονικών φιλοδοξιών της .

Β. Σίγουρα το ραντάρ αυτό θα διασυνδεθεί και με τους τουρκικούς δορυφόρους σειράς TURKSAT για τον έλεγχο και την κυριαρχία της Τουρκίας σε όλες τις διαστάσεις συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος, προς επίτευξη μελλοντικών τουρκικών φιλοδοξιών και στο τομέα του διαστήματος.

Γ. Το νέο ραντάρ μεγάλων διαστάσεων καθώς και το κέντρο ελέγχου θα ελέγχει φυσικά όλο το χώρο του αιγαίου πελάγους και την χώρας μας δίνοντας σαφές προβάδισμα στο τομέα της έρευνας και της διάσωσης ,με την διασύνδεση του με το νέο τουρκικό πρόγραμμα επιτήρησης ακτών Uzun Ufuk (Μακρύς Ορίζοντας).

Το πρόγραμμα επιτήρησης ακτών προβλέπει τη δημιουργία 32 σταθμών ραντάρ οι οποίοι θα συμπληρώνονται από συστήματα FLIR και τηλεοπτικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας από την Αλεξανδρέττα έως τις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αισθητήρων.

Δ. Η όλη τουρκική προσπάθεια θα δίνει την δυνατότητα στην τουρκική αεροπορία ειδικά με την παραλαβή των F-35 να αποκτήσει προβάδισμα στους ουρανούς του Αιγαίου δημιουργώντας παράλληλα πλήθος προβλημάτων στην ελληνική Πολεμικής Αεροπορία .

Παράλληλα το νέο ραντάρ εντάσσεται και στην προσπάθεια του τουρκικού στρατού για αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση των πυραύλων εδάφους –εδάφους όπως είναι οι πύραυλοι J-600T Yıldırım εμβέλειας άνω των 300 χλμ αλλά και των J-600T Yıldırım III SRBM που ευρίσκονται υπο κατασκευή και η εμβέλεια τους ξεπερνά τα 900 χλμ.

Πηγή: http://national-pride.org/2015/03/17/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80/

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (6 Απριλίου)
  • 1453: Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής, επικεφαλής 250.000 ανδρών, εμφανίζεται προ των τειχών της Κωνσταντινουπόλεως.
  • 1790: Διεξαγωγή της ναυμαχίας του Καφηρέα όπου έχασαν την ζωή τους 160 Έλληνες επαναστάτες.
  • 1821: Γενίτσαροι σφάζουν 60 Έλληνες στην Σμύρνη και λεηλατούν τις χριστιανικές συνοικίες.
  • 1824: Ο αρμοστής Μανώλης Τομπάζης εγκαταλείπει την Κρήτη και ο αγώνας καταστέλλεται προσωρινά.
  • 1854: Ο Σχης Τσάμης Καρατάσος, επικεφαλής περίπου 500 ανδρών, αποβιβάζεται στον όρμο Κουφού Σιθωνίας.
  • 1897: Οι Ελληνικές δυνάμεις της Θεσσαλίας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Μελούνα και το Γκριτζόβαλι.
  • 1935: Επαναλειτουργούν τα Ελληνικά σχολεία στην Βόρειο Ήπειρο, μετά από απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
  • 1941: Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved