ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ...!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 14 Μαρτίου 2015, 20:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Ο υπουργός συνοδευόταν από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ενώ την ξενάγηση έκανε η επικεφαλής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και ερωτηθείς εάν θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση του έργου της ανασκαφής, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια. “Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη”, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τεράστιο το έργο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται” και ότι “η ανασκαφή σε αυτή τη φάση της έχει τελειώσει”.

Αναφερόμενος στο μέλλον των ερευνών, ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι η κ. Περιστέρη “έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα”.

Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν το αρχαίο γυμνάσιο και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (16 Μαρτίου)
  • 1811: Τούρκοι σκοτώνουν τον μητροπολίτη Νέων Πατρών (Υπάτης) Γρηγόριο.
  • 1825: Στην τοποθεσία Σχοινόλακα της Πυλίας συνάπτονται σκληρές μάχες ανάμεσα στις τουρκοαιγυπτιακές και τις ελληνικές δυνάμεις.
  • 1826: Ο Ομέρ Πασάς προσβάλλει στο Λυκόρεμα της Καρύστου τις Ελληνικές δυνάμεις.
  • 1878: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκρούονται με 2.000 περίπου Έλληνες επαναστάτες στην περιοχή της Μακρυνίτσας του Πηλίου.
  • 1941: Ο Ιταλικός στρατός αναδιπλώνεται στις αρχικές του θέσεις προ της "Εαρινής" επιθέσεως.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved