ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Η Γαλλία επέστρεψε 239 αρχαιολογικά αντικείμενα στην Αίγυπτο, η Ελλάδα θα διεκδικήσει δικά της από την Γαλλία;;;

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 2 Μαϊου 2015, 13:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Κάιρο

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι η χώρα του ανέκτησε, το βράδυ του Σαββάτου 239 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γαλλία, μία ημέρα μετά την επιστροφή άλλων 140 τεμαχίων από τις ΗΠΑ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων, Μαμντούχ Ελνταμάτου, ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μετά την παραλαβή των 140 αντικειμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι πρόκειται να γίνει μια διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO), για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, αλλά δεν καθόρισε ημερομηνία για το συνέδριο ή τον αριθμό των χωρών ή επιστημονικών ιδρυμάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Τα τεμάχια που ανακτήθηκαν από την Αμερική και τη Γαλλία, είχαν βγει από την Αίγυπτο παράνομα και έπειτα από συντονισμένες νομικές και διπλωματικές προσπάθειες έγινε δυνατή η επιστροφή τους, αφού αποδείχθηκαν ότι ήταν από την Αίγυπτο και προϊόντα παράνομων ανασκαφών.

Ο διευθυντής του τμήματος αρχαιοτήτων του αιγυπτιακού υπουργείου, Αλί Αχμέντ, είπε ότι τα ανακτηθέντα αρχαιολογικά αντικείμενα είναι από παράνομη διάνοιξη αρχαίων τάφων από αρχαιοκάπηλους.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα τα οποία έχουν βγει λαθραία από τη χώρα, αλλά το υπουργείο παρακολουθεί τους οίκους δημοπρασιών σε όλον τον κόσμο για να εντοπίσει θησαυρούς της αρχαίας Αιγύπτου που τίθενται σε πωλήσεις, σύμφωνα με το ‘Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια’.

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/239.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (7 Μαϊου)
  • 1274: Η σύνοδος του Λουγδούνου (Λυών) αποφασίζει την ένωση των Εκκλησιών.
  • 1453: Αποκρούεται νέα μεγάλη έφοδος του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
  • 1821: Εξόντωση των Τούρκων στο Λεχώνι και πολιορκία του Βελεστίνου από τους Θεσσαλούς επαναστάτες. Στην Μηλέα Πηλίου ψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως.
  • 1897: Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Ταράτσα Φθιώτιδος.
  • 1905: Σκοτώνεται ο μακεδονομάχος Αθαν. Μπικιάρης.
  • 1906: Σκοτώνονται οι μακεδονομάχοι καπετάν Λίτσας (Ανθλγός Αντώνιος Βλαχάκης) και Λεωνίδας Πετροπουλάκης.
  • 1945: Η γερμανική φρουρά της νήσου Μήλου παραδίδεται σε τμήματα του Ιερού Λόχου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved