Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

H... ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΧΑΝΑΣ ΣΙΓΚΟΥΛΑ: "Η ΕΛΛΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ"!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, 20:00
Κατηγορία: Διάφορα
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η τιμώμενη μεγάλη κυρία της διοργάνωσης, Χάνα Σιγκούλα μίλησε για το Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, για τον κόσμο που δεν άλλαξε όσο πίστευε όταν ήταν νέα και για την «αποκατάσταση» της Ελλάδας.

Μουσα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, θρυλική φιγούρα του γερμανικού σινεμά, τραγουδίστρια, συγγραφέας και μια μεγάλη κυρία σε συνεχή αναζήτηση νέων πραγμάτων, η Χάνα Σιγκούλα βρίσκεται στο 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να τιμηθεί με το Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της καριέρας της, να δώσει μια συναυλία για λίγους και εκλεκτούς και να αναζητήσει όλα όσα μπορούν να ενώνουν τις χώρες που έζησε και αγάπησε, εντός και εκτός κινηματογραφικού πλάνου.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο Φεστιβάλ μίλησε για την επιβίωση, την ταυτότητα, την ανεργία, το γερμανικό και το ελληνικό σινεμά, την Ελλάδα που πρέπει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και τη μεγάλη αλήθεια, πως η ζωή είναι πιο ενδιαφέρουσα από την Τέχνη.

«Η Ελλάδα φαντάζομαι πως πρέπει σαν το φοίνικα να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της. Γενικά μιλάμε πολύ στην εποχή μας για τα κτίρια που καταρρέουν, τα οποία όμως δεν πρέπει να αφήσουμε να καταστραφούν, πρέπει να τα αποκαταστήσουμε. Αυτό ισχύει και για τις νοοτροπίες, την κλίμακα των αξιών μας, δεν πρέπει να την αφήσουμε να καταρρεύσει. Όλοι ανήκουμε σε ένα σώμα, την Ευρώπη, τον κόσμο, την ανθρωπότητα, κουβαλάμε πολλά κοινά στοιχεία, όσες διαφορές κι αν υπάρχουν. Στη Γερμανία αυτή τη στιγμή υπάρχει κορεσμός. Παράγουμε προϊόντα που δεν χρειάζεται ο κόσμος. Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Δεν χρειάζονται τόσα αυτοκίνητα. Η οικονομία δεν συμβαδίζει με την οικολογική συνείδηση. Η παραγωγή όπλων είναι ένας φρικτός τρόπος για να επιδιώκεις το κέρδος, είναι σαν να κερδίζεις από τον θάνατο. Και στο μεταξύ το μυαλό μας κουράζεται από όλη αυτή την επιτάχυνση. Πρέπει να του μάθουμε να ηρεμεί. Ο κορεσμός στη Γερμανία δεν είναι υγιής, θα υπάρξει κατάρρευση».
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (20 Νοεμβρίου)
  • 1821: Πρώτη Εθνική Συνέλευση, αρχικά στο Άργος και εν συνεχεία στην Επίδαυρο.
  • 1912: Συνάπτεται 15ήμερη ανακωχή μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις κυβερνήσεις Σερβίας και Μαυροβουνίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved