ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ... ΒΡΕΤΑΝΩΝ: ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ... ΣΑΡΙΑ Ο ΑΣΙΦ ΜΑΛΙΚ!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 21 Απριλίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ένα ζευγάρι μουσουλμάνων με βρετανική υπηκοότητα, που ταξίδευαν με τα τέσσερα παιδιά τους, συνελήφθησαν στην Τουρκία επειδή υπήρξαν υποψίες ότι προορισμός τους ήταν η Συρία για να ζήσουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο Ασίφ Μαλίκ (Asif Malik), 31 ετών, και η σύζυγός του Σάρα Κιράν (Sara Kiran), 29 ετών, συνελήφθησαν στην Άγκυρα τη Δευτέρα 20 Απριλίου και τέθηκαν υπό κράτηση με τα τέσσερα παιδιά τους, όλα κάτω από την ηλικία των 8 ετών.

Η οικογένεια που διέμενε στο Σλάου της κομητείας του Μπερκσάιρ, στη νότια Αγγλία, είχε αναφερθεί εξαφανισμένη από τις 16 Απριλίου.

Έφυγαν από το σπίτι τους δίχως να ειδοποιήσουν κανέναν, φίλο ή συγγενή, δίχως να κάνουν καμία αναφορά ότι σκόπευαν να πάνε διακοπές ή κάποιο κοντινό ταξίδι.

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι η οικογένεια είχε επιβιβαστεί σε φέρι μποτ από το Ντόνβερ για το Καλέ στις 8 Απριλίου, ενώ στις 12 Απριλίου βρίσκονταν στη Βουδαπέστη. Τους είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Η οικογένεια της Κιράν είχε απευθύνει μια έκκληση μέσω της Αστυνομίας νωρίτερα τη Δευτέρα προς το ζευγάρι, πριν συλληφθούν: «Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, Σάρα και Ασίφ, να επικοινωνήστε μαζί μας και να μας πείτε ότι εσείς και τα παιδιά είστε ασφαλείς».

«Σάρα, θα θέλαμε να ξέρεις ότι σε αγαπάμε, μας λείπετε, ο Ασίφ και τα εγγόνια μας. Δεν θα έχετε πρόβλημα, δεν είμαστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι, θέλουμε απλά να γυρίσετε σπίτι ασφαλείς».

«Εκτιμούμε ότι τα ΜΜΕ μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσει αυτό το μήνυμα στη Σάρα, δημοσιεύοντάς το και βοηθώντας τις έρευνες. Ωστόσο, ως οικογένεια, θα παρακαλούσαμε τα Μέσα να σεβαστούν την ιδιωτική μας ζωή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε ως οικογένεια».

Σύμφωνα με το Associated Press ο Τούρκος αξιωματούχος, που επιβεβαίωσε τη σύλληψη, μίλησε ανώνυμα επειδή απαγορεύεται στην Τουρκία οποιαδήποτε δήλωση δίχως προηγούμενη άδεια.

Η βρετανική Αστυνομία είχε υποπτευθεί ότι το ζευγάρι και τα τέσσερα μικρά παιδιά πορεύονταν προς τη Συρία. «Εξαιτίας της ρητορικής μέσω διαδικτύου από το Ισλαμικό Κράτος που καλεί ανθρώπους να μεταβούν στη Συρία και τις ανησυχίες της οικογένειας, η Αστυνομία έχει λόγους να ανησυχεί ότι η οικογένεια ταξιδεύει με προορισμό τη Συρία».

Σε συνέντευξη Τύπου τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος της βρετανικής Αστυνομίας είχε πει ότι «αν και δεν υποθέτω για ούτε μια στιγμή ότι η οικογένεια σκοπεύει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, γνωρίζουμε από συγγενείς τους ότι ο κ. Ασίφ στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να ζήσει σε ένα μουσουλμανικό κράτος».

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε, ότι οι βρετανικές Αρχές ερευνούν τις αναφορές ότι έξι Βρετανοί πολίτες συνελήφθησαν στην Τουρκία και ότι οι προξενικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε βοήθεια».

Η Αστυνομία δήλωσε ότι ο Μαλίκ στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να ζήσει σε μια μουσουλμανική χώρα. Την Κυριακή αναφέρθηκε ότι είχε υπάρξει μέλος στην εκτός νόμου ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα Αλ Μουχατζιρούν (Al Muhajiroun). Ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Αντζέμ Χουντάρι (Anjem Choudary), περιέγραψε τον Μαλίκ ως έναν «πρωταθλητή της Σαρία (ισλαμικός νόμος)», ο οποίος συχνά συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ομάδας και στις διαδηλώσεις της, πριν απαγορευτεί το 2010.

Ο Χουντάρι είπε ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση για τα σχέδια της οικογένειας. Είπε όμως ότι ο Μαλίκ «παρέμενε άνθρωπος με μεγάλη επιρροή στην κοινότητα» και μετά την απαγόρευση της ομάδας.

«Ο Ασίφ είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Έχω κάποιο καιρό να τον δω, αλλά συνάγω σύμφωνα με αυτά που διαβάζω ότι έφυγε από τη χώρα. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν πριν δύο μήνες. Συνήθιζε να έρχεται στις διαλέξεις μου στο Σλόου και στο δυτικό Λονδίνο. Είχε έρθει σε πολλές ομιλίες τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ καλός φίλος. Είναι ένας ιδιαίτερα μελετηρός άνδρας, ένας πολύ καλός μουσουλμάνος. Ήταν πάντα ένας πρωταθλητής της Σαρία και έχει μεγάλη επιρροή στην κοινότητα».

Πηγή: http://www.stoxos.gr/2015/04/blog-post_2663.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (23 Απριλίου)
  • 971: Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
  • 1507: Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
  • 1821: Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
  • 1823: Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
  • 1827: Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
  • 1867: Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
  • 1897: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
  • 1912: Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
  • 1914: Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
  • 1941: Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
  • 1956: Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved