Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΤΡΙΝΟ γεφύρι της Πλάκας του πολέμου του 44'! Συγκλονισμένοι οι Ηπειρώτες!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το ξακουστό γιοφύρι….Η κακοκαιρία σαρώνει την Ήπειρο με αποτέλεσμα, από τα ορμητικά νερά του Άραχθου ποταμού να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας. Σύμφωνα με το Epirusgate, τα ορμητικά νερά γκρέμισαν το γεφύρι και έχει απομείνει μόνο ένα μικρό μέρος στη μεριά από την πλευρά του Μονολιθίου. Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, ήταν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνω-στότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα. Θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποιους αποτελεί την “Ακροπόλη” της περιοχής τους. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους. Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης χωριών και οικισμών του νομού Άρτας, για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την Περιφέρεια, όπως σημειώνει το madata.gr

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά, για προληπτικούς λόγους και για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Ελεούσσας, οι Κεραμάτες, η Ακροποταμιά, το Νεοχώρι και κάποιες περιοχές εντός της πόλης της Άρτας, προκειμένου να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη κατάρρευση του Υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (3 Φεβρουαρίου)
  • 1822: Αποκεφαλίζονται στην Χίο οι νεομάρτυρες Σταμάτης και Ιωάννης Γκίννης και ο Νικόλαος Συνοδίτης.
  • 1823: Ένοπλες ομάδες προσβάλλουν τους Τούρκους στο δυτικό άκρο της Κρήτης.
  • 1849: Ο Βασιλεύς Όθων απονέμει τον Χρυσό Σταυρό στον Διονύσιο Σολωμό.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved