ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, 23:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Δεκάδες μέλη της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν διαδήλωσαν το Σάββατο έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας, υπό τις αποδοκιμασίες άλλων διαδηλωτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των αρχών να κατεβάσουν από το κτίριο την αμφιλεγόμενη σημαία της Συνομοσπονδίας, δηλαδή των Νότιων Πολιτειών κατά τον εμφύλιο των ΗΠΑ.

Στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς την ίδια ώρα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις, όχι όμως και σοβαρά επεισόδια, σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Καρολίνας.

Τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, της οργάνωσης που πρεσβεύει την ανωτερότητα της λευκής φυλής, συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του κοινοβουλίου κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Συνομοσπονδίας. Ορισμένοι κρατούσαν ακόμη και σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The State, δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες όμως οι συγκεντρωμένοι φώναζαν προσβλητικά συνθήματα εναντίον μιας άλλης ομάδας διαδηλωτών και εκτόξευσαν εναντίον τους μπουκάλια με νερό.

Μετά τη λήξη της διαδήλωσης και ενώ τα μέλη της ΚΚΚ κατευθύνονταν σε ένα πάρκινγκ, οι αντιδιαδηλωτές τους ακολούθησαν και ξέσπασαν μικροσυγκρούσεις, ανέφεραν τόσο η The State όσο και μια άλλη εφημερίδα, η Post and Courier.ι

Νωρίτερα, περίπου 100 μέλη μιας άλλης οργάνωσης, των "Μαύρων Εκπαιδευτικών για τη Δικαιοσύνη", είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κοινοβούλιο. Κάποιοι που κρατούσαν σημαίες της Συνομοσπονδίας επιχείρησαν να διεισδύσουν στη διαδήλωση αυτή αλλά η αστυνομία παρενέβη πολύ γρήγορα για να χωρίσει τις δύο ομάδες που αντάλλαζαν ύβρεις μεταξύ τους.

Στις 10 Ιουλίου η Νότια Καρολίνα κατέβασε από το κτίριο του κοινοβουλίου τη σημαία της Συνομοσπονδίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας νεαρός λευκός σε μια εκκλησία της πόλης Τσάρλεστον, σκοτώνοντας εννέα Αφροαμερικανούς. Η σημαία αυτή για πολλούς Αμερικανούς είναι το σύμβολο του ρατσισμού.

Ο δράστης του μακελειού του Τσάρλεστον, ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, είπε ότι προέβη στην πράξη αυτή επειδή μισεί τους μαύρους. Σε έναν ιστότοπο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του που τον δείχνουν να ποζάρει με τη σημαία της Συνομοσπονδίας.



Πηγή: http://www.stoxos.gr/2015/07/blog-post_471.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (21 Ιουλίου)
  • 1425: Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος. Τον διαδέχεται ο υιός του Ιωάννης Η΄.
  • 1774: Υπογράφεται η Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή με την οποία αναγνωρίζεται η αυτονομία των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών.
  • 1825: Ενεργείται γενική τουρκική επίθεση δυνάμεως 24.000 ανδρών κατά του Μεσολογγίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved