Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΧΑΜΟΣ στην Φινλανδία – "Υποδέχονται" τους λαθρομετανάστες με ΜΟΛΟΤΟΦ και ΠΕΤΡΕΣ στα πούλμαν – Στα ...μαχαίρια η Κυβέρνηση με τους "Αληθινούς Φινλανδούς"

26 Σεπτ, 18:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδίκασε τις επιθέσεις κατά των λαθρομεταναστών,... μερικές ώρες μετά την επίθεση περίπου 40 διαδηλωτών εναντίον λεωφορείου που μετέφερε 40 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε εικόνες που δείχνουν 30 με 40 διαδηλωτές να πετούν πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του λεωφορείου, το οποίο έφθασε τη νύχτα έξω από νέο κέντρο υποδοχής αιτούμενων ασύλου στο Λάχτι, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Ελσίνκι.

Το Yle δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του φωτογραφία διαδηλωτή ντυμένου όπως τα μέλη της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, με τη γνωστή κωνική λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το κεφάλι, ο οποίος κρατά τη φινλανδική σημαία και φωνάζει υβριστικά συνθήματα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, μετέδωσε το φινλανδικό πρακτορείο STT.

«H κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδικάζει έντονα τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη χθεσινή νύχτα εναντίον αιτουμένων ασύλου που έφθασαν στη χώρα. Η βία και οι απειλές βίας είναι απαράδεκτες και πάντα καταδικαστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι απειλές και η βία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών είναι απολύτως καταδικαστέες», δήλωσε ο κεντρώος πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα μέσω Twitter.

Στο μεταξύ, βόμβα μολότοφ ερρίφθη εναντίον άλλου κέντρου υποδοχής στην Κούβολα, επίσης στον νότο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Σίπιλα προσφέρθηκε αυτό τον μήνα ώστε η χώρα του να φιλοξενήσει πρόσφυγες, κίνηση που προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή, αλλά και επικρίσεις εντός Φινλανδίας.

«Η ευγενική χειρονομία του Σίπιλα ήταν σαν δώρο Χριστουγέννων για διακινητές και πρόσφυγες. Η είδηση για ανοιχτές πόρτες στη Φινλανδία έχει οδηγήσει πολλούς νέους άνδρες σε ένα ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Μίκα Νίικο, βουλευτής του εθνικιστικού δεξιού αντιμεταναστευτικού «Κόμματος των Φινλανδών».

Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απείχε από την ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες – μέλη.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1833
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν 50 Κρήτες επαναστάτες στις Μουρνιές Χανίων.
  • 1901
    Οι Βούλγαροι καίνε ζωντανό στη Γευγελή τον Μακεδονομάχο Αγγ. Λέοντα.
  • 1941
    Ομαδικές σφαγές στη Δράμα, το Δοξάτου και τις γύρω περιοχές από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
  • 1952
    Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας καταλαμβάνει το Μικρό και Μεγάλο Νόρι, ανατολικά του ποταμού Ιμτζίν.

Φίλοι - Συνεργάτες