ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΟΖ και Στρατηγική Μέλλοντος Ελλάδας

Μιχαήλ
Αναρτήθηκε από: Μιχαήλ
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 6 Ιουνίου 2015, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Όταν έγινε η πρώτη διάλεξη στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ελάχιστοι Έλληνες πίστευαν στην ελληνική ΑΟΖ ως μέλλον για την Ελλάδα. Κι όμως ο Κοσμήτορας επέμενε να γίνει η παρουσίαση των δεδομένων του μέλλοντος και η ιστορία τον δικαίωσε σε όλα τα σημεία. Έτσι το συναίσθημα μεταμορφώθηκε σε σκέψη που επηρέασε πολλούς παράγοντες στη συνέχεια. Και η αδιανόητη ουτοπία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα οράματος.

Οι Έλληνες ανακάλυψαν την έννοια της ελληνικής ΑΟΖ δίχως να χρειάζονται πλέον να τους υπενθυμίζουμε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.Τώρα έχουμε φτάσει σε μια αλλαγή φάσης αφού εκδόθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Κι άρχισε ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελλάδας που ακολουθεί τη στρατηγική της Κύπρου σε αυτό το θέμα υψηλής στρατηγικής. Γι' αυτό το λόγο ο νέος Κοσμήτορας πήρε τη σκυτάλη για να προωθήσει δυναμικά το θέμα αφού η Πολυτεχνική Σχολή λόγω των ειδικοτήτων της μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ.

Έτσι με τη χρήση της Τοποστρατηγικής που έγινε τότε, αλλά και με την Χρονοστρατηγική που γίνεται τώρα, η ημερίδα έχει σκοπό να αναδείξει το όλο θέμα και σε πρακτικό και χειροπιαστό επίπεδο ακόμα και μέσω της θεωρίας αποφάσεων και της θεωρίας παιγνίων για τις επόμενες διαπραγματεύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για να προετοιμαστούν ανθεκτικά οι Έλληνες και να κατανοήσουν την αξία και τη σημασία αυτής της επινόησης του Δικαίου της Θάλασσας που αντιπροσωπεύει τόσο ισχυρά τα θεμελιακά στοιχεία του Ελληνισμού.

Ν. Λυγερός

Πηγή: http://www.lygeros.org/articles?n=19909&l=gr

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (8 Ιουνίου)
  • 1821: Ο Δημήτριος Υψηλάντης φτάνει από την Τεργέστη στην Ύδρα. Μικρό Ελληνικό Σώμα, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, νικά 3.000 Τούρκους στο Κομπότι Άρτας.
  • 1827: Στο δημόσιο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα και οι στρατιώτες απειλούν το Ναύπλιο με αρπαγές.
  • 1914: Παρά τη συνθήκη ανακωχής, οι Αλβανοί επιτίθενται εναντίον των Βορειοηπειρωτών.
  • 1917: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα.
  • 1919: Αρχίζει η μεταφορά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας στο Γαλάζιο Ρουμανίας.
  • 1921: Η Χειμάρρα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
  • 1955: Οι Τούρκοι σφάζουν τους Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη στη Λάρνακα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved