Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Η ισχύς εν τη ενώσει: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγπτος, επισπεύδουν την οριοθέτηση των ΑΟΖ (Βίντεο)

9 Δεκ, 18:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Στην τριμερή της Αθήνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υιοθέτησαν τη «διακήρυξη της Αθήνας».

Υιοθετήθηκε και από τις τρεις χώρες η *** Κοινή δήλωση των Αθηνών, η οποία αναφέρεται σε:

– Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που να είναι προς όφελος του κυπριακού λαού

– Υποστήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ στη Συρία, Λιβύη και την Υεμένη

– Υποστήριξη στις διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση τρομοκρατικών δυνάμενων

– Ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση για το προσφυγικό

– Σημασία της δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού – Ανησυχία για τον νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή – Επανίδρυση παλαιστινιακού κράτους βάση συμφωνιών του 1967

– Απόφαση για ενίσχυση της τριμερής συνεργασίας – Πρώθηση των θετικών της συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου – Κοινή θέση ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Αίγυπτο

– Συμφωνία για επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για οριοθέτηση των ΑΟΖ στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου

Η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συνεννόησης και συνεργασίας που θα συναντάται τακτικά και θα συντονίζεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών, ανακοινώθηκε από τους ηγέτες Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.



Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Στο πλαίσιο της τριμερούς αλλά και των διμερών συναντήσεων που είχαμε επιβεβαιώσαμε εκ νέου τη σταθερή ανάπτυξη της ευρύτατης και πολύπλευρης συνεργασίας μας.

Μιας συνεργασίας μεταξύ λαών με μακροχρόνιους δεσμούς, μεταξύ χωρών που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή και διαθέτουν κοινή αντίληψη και προσέγγιση επί σειράς ζητημάτων»

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων είπε ότι η σημερινή τριμερής συμβολίζει την ακλόνητη δέσμευσή μας για την κοινή συνεργασία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του για τα πρακτικά βήματα που αποφασίστηκαν.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη εύρεσης δίκαιης λύσης του Παλαιστινιακού προβλήματος με την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη βάση των αποφάσεων της 4ης Ιουνίου 1967 και πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου

Ανέφερε επίσης την στήριξη της Αιγύπτου στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στην βάση της ενότητας του νησιού και βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Απόλυτα επιτυχή χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι η Διακήρυξη της Αθήνας προάγει το Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «Κύπρος και Ελλάδα αποφασίσαμε να στηρίζουμε τα ζητήματα που προωθούν τις σχέσεις ΕΕ και Αιγύπτου».

Επίσης, σημείωσε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. «Η συνεργασία μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Οι ενεργειακές πηγές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων», τόνισε.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1905
    Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
  • 1942
    Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Φίλοι - Συνεργάτες