ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Μοσκοβισί: Δεν ασκήσαμε βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση (Σιγά που θα έλεγαν όχι σε ενα νομοσχεδιο που έχει τη κάρτα φακελώματος του πολίτη)

Μιχαήλ
Αναρτήθηκε από: Μιχαήλ
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, 11:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο εκ μέρους της Κομισιόν για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση παρέσχε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ένα Grexit θα ήταν περισσότερο από οδυνηρό όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο τη φορολογική διαφάνεια στην ΕΕ ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε ότι απαιτείται η τήρηση των προϋποθέσεων που είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές και οι οποίες προβλέπονται από τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει η Επιτροπή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο κοινοτικός επίτροπος, υπογράμμισε ότι η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη Αθήνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ντέκλαν Κοστέλλο, είναι εξαιρετικού επιπέδου και «χαίρουν της πλήρους εμπιστοσύνης τόσο της Επιτροπής όσο και της δικής μου προσωπικά».

Η Επιτροπή έχει στόχο να είναι εποικοδομητική δύναμη που εργάζεται προς το συμφέρον της ερωζώνης και του ελληνικού λαού, είπε και τόνισε: «Υποστηρίζουμε το στόχο να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι, αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο εκ μέρους μας για ένα νομοσχέδιο περί ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο είναι αναγκαίο και που συζητήθηκε μεταξύ των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, αυτό που υπογράμμισε ο κ. Κοστέλο, είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο τη 20ης Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να έχουν διαβουλεύσεις από κοινού με τους εταίρους, ώστε να υπάρχει εκτίμηση του δημοσιονομικού αντικτύπου αυτών των μέτρων. «Δεν θα πρέπει να γίνεται άδικη κριτική στην Επιτροπή,» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί, σημείωσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει σκλήρυνση των θέσεων της Επιτροπής η οποία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β και βάση της εργασίας μας είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος είπε πως μέχρι τα τέλη Απριλίου θα πρέπει να εξειδικευτεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια να αποφασιστούν άλλες διευθετήσεις τον Ιούλιο. «Αν περνάμε τον χρόνο μας να παρατηρούμε ο ένας τον άλλος με καχύποπτο τρόπο χάνουμε χρόνο, ο οποίος δεν είναι είναι μόνο χρήμα αλλά και αποφάσεις και εμπιστοσύνη. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να είναι φιλόδοξες και ορισμένες με κοινωνικό χαρακτήρα στις οποίες δεν μπορούμε να αντιταχθούμε» ανάφερε.

Τέλος, αποσαφήνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί συνολικά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ένα Grexit θα ήταν περισσότερο από οδυνηρό όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. «Αν ένας αποχωρήσει, το ερώτημα που τίθεται αμέσως μετά είναι ποιος ακολουθεί και αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποία τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν» δήλωσε ο Επίτροπος.

Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231393705

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (25 Απριλίου)
  • 1821: Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
  • 1919: Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
  • 1941: Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική. Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved