Oι τουρίστες φωτογραφίζουν τα «μνημονιακά αξιοθέατα»... και δηλώνουν πως το κέντρο της Αθήνας τους φοβίζει γιατί θυμίζει Μπρονξ!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Oι τουρίστες φωτογραφίζουν τα «μνημονιακά αξιοθέατα»... και δηλώνουν πως το κέντρο της Αθήνας τους φοβίζει γιατί θυμίζει Μπρονξ!
Στην ίδια κατηγορία:
Στείλτο!
Εκτύπωσε το!
Σχόλια
A- A+
«Το κέντρο θυμίζει «Μπρονξ»!...Η υψηλή εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης έχουν οδηγήσει τους τουρίστες να κλείνονται στα δωμάτια των καταλυμάτων τους περιορίζοντας σημαντικά τις μετακινήσεις τους...»

Στην προ οικονομική κρίση εποχή, είχαμε συνηθίσει τους τουρίστες που επισκέπτονταν την Αθήνα, να φωτογραφίζουν με δέος τα αξιοθέατα της πόλης, «ξοδεύοντας» πολλές ώρες για να τα θαυμάσουν. Σήμερα σε αυτά τα αξιοθέατα έρχονται να προστεθούν και τα... «μνημονιακά». Υποβαθμισμένες και επικίνδυνες από εγκληματικότητα γειτονιές, συσσίτια, άστεγοι που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια αλλά και τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο λόγω της οικονομικής κρίσης καταγράφονται στις κάμερες. Οι ίδιοι τουρίστες που φωτογραφίζουν την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα είναι οι ίδιοι που φωτογραφίζουν τις υποβαθμισμένες γειτονιές, τους δρόμους από τα άσχημα γκράφιτι και τους αστέγους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια.

Κάποιοι υποψιασμένοι για την κατάσταση της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι επισκέπτες γεμάτοι απόρροια ανάβουν τα φλας των καμερών τους, απαθανατίζοντας οτιδήποτε έχει σχέση με εξαθλίωση και εγκατάλειψη. «Οι διαδηλώσεις πλήττουν τον Τουρισμό» Όπως εξηγεί στο newpost η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των τουριστικών λεωφορείων «hop on – hop off» της Αθήνας (τύπου Λονδίνου), κ. Αθηνά Παπαρέσκου, οι τουρίστες απαθανατίζουν τα πάντα, από τα αρχαία και τους αστέγους μέχρι και τις διαδηλώσεις. «Συχνά αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε δρομολόγια λόγω διαδηλώσεων παρακάμπτοντας το ιστορικό κέντρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από δρόμους που δυσφημούν τον τουρισμό, πόσω μάλλον όταν οι ίδιοι γίνονται μάρτυρες επεισοδίων» λέει η κ. Παπαρέσκου. Η ίδια δεν παραλείπει να πει για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τουρίστες στις «άσχημες» εικόνες.

«Οι ξένοι επισκέπτες θα απαθανατίσουν τα αξιοθέατα (αρχαία), αλλά δεν θα αγνοήσουν και τον άστεγο που ψάχνει τροφή στα σκουπίδια ή τις υποβαθμισμένες γειτονιές με την πορνεία και την εγκληματικότητα». «Αρκετοί τουρίστες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους απογοητεύμενοι», καταλήγει. Το κέντρο θυμίζει «Μπρονξ»! Η υψηλή εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης έχουν οδηγήσει τους τουρίστες να κλείνονται στα δωμάτια των καταλυμάτων τους περιορίζοντας σημαντικά τις μετακινήσεις τους. «Θυμίζει Μπρονξ το κέντρο» λέει στο newpost ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών, κ. Κρίτων Πιπέρας, που καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της πόλης. «Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης να φοβάται να βγει από το ξενοδοχείο του τα βράδια, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου και την στιγμή που η αγορά στενάζει και περιμένει τον τουρισμό για να ανασάνει» προσθέτει. Οι τουρίστες επιδίδονται σε πολιτική ανάλυση

Εκτός από την ασφάλεια ο κ. Πιπέρας μας επεσήμανε πως οι τουρίστες είναι ενημερωμένοι από για τις πολιτικές εξελίξεις και πολλές φορές ειδικά στο τέλος των ξεναγήσεων επιδίδονται σε πολιτική ανάλυση της κατάστασης της Ελλάδας. «Στο τέλος κάθε ξενάγησης δεχόμαστε ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου, τις οποίες και απαντούμε, χωρίς όμως να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν επισκέπτη»,τονίζοντας ότι «ξέρουν ακόμα και για την άνοδο των ποσοστών στη χώρα μας της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα οι κάτοικοι χωρών της βόρειας Ευρώπης είναι οι πιο απορημένοι για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ οι Γερμανοί ασκούν την πιο σκληρή κριτική από όλους τους Ευρωπαίους επισκέπτες. «Οι πιο σκληροί είναι οι Γερμανοί επισκέπτες, που σχολιάζουν πως οι Έλληνες φταίνε για ότι έχουν πάθει, ενώ νιώθουν πως η χώρα τους πληρώνει τα «σπασμένα»της Ελλάδας».
Πηγή: http://www.newpost.gr/
Πιστεύετε πως ο τάφος που βρέθηκε στις Σέρρες είναι του Μέγα Αλέξανδρου;
Ναι
Όχι
Δεν ξέρω
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1828: Ο Ελληνικός Στόλος στον Αμβρακικό κόλπο κανονιοβολεί το φρούριο του Παντοκράτορα.
  • 1866: Οι Τούρκοι επιτίθενται εναντίον της Μαλάξας Χανίων και καίνε τα χωριά των περιοχών Κανδάνου, Λάκκων και Θερίσου.
  • 1908: Φονεύεται από τους Τούρκους στην Ντάρζα (Δυτ. Μακεδονία) ο οπλαρχηγός Ευάγγελος Κοροπούλης.
  • 1922: Ξεσπάει το κίνημα των Συνταγματαρχών Νικολάου Πλαστήρα και Στυλιανού Γονατά στη Χίο και τη Μυτιλήνη.
  • 1943: Τα αντιτορπιλικά "Βασίλισσα Όλγα" και "Αδρίας" συνοδεύουν τον παραδοθέντα Ιταλικό Στόλο από τη Μάλτα στην Αλεξάνδρεια. Οι Γερμανοί εκτελούν 500 Έλληνες πατριώτες στην Κρήτη.
Τελευταία Άρθρα
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Design by GPapado