Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Σημαντικό! Έτσι θα δηλωθούν τα λεφτά "κάτω από τα στρώματα" που έχουν οι Έλληνες!

22 Ιαν, 19:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Αλλιώς ο πέλεκυς θα είναι βαρύς...

Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών  για το πώς θα δηλωθούν στο περιουσιολόγιο τα μετρητά που έχουν οι φορολογούμενοι “κάτω από το στρώμα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στο να δηλωθούν καθώς και να αξιοποιηθούν τα ποσά μετρητών για αγορές περιουσιακών στοιχείων ή κάλυψη τεκμηρίων, θα παίζει το αν θα κατατεθούν σε τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το σχέδιο για το περιουσιολόγιο προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι φορολογούμενοι θα κληθούν (π.χ. τον Σεπτέμβριο), να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή τα περιουσιακά στοιχεία που δεν γνωρίζει ήδη η εφορία.

Γι αυτό το λόγο του υπουργείο Οικονομικών  επεξεργάζεται διάφορες τρόπους αναφορικά με τα μετρητά που έχουν οι φορολογούμενοι κάτω από το στρώμα.  Υπολογίζεται ότι οι φορολογούμενοι διατηρούν σε μετρητά τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία απέσυραν τα τελευταία χρόνια από τις τράπεζες λόγω της ανησυχίας και τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη. Δεδομένο θεωρείται ότι βασικός παράγοντας στην όποια λύση δοθεί για τα μετρητά, θα είναι το τραπεζικό σύστημα καθώς μόνο εκεί μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστικά η ύπαρξη αυτών των ποσών.

Το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να:

1. Να μην είναι υποχρεωτική η δήλωση στο περιουσιολόγιο ποσών μετρητών έως ένα όριο, όπως για παράδειγμα 40.000 ή 50.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι που έχουν ποσά έως αυτό το όριο θα έχουν το δικαίωμα να τα διακρατήσουν σε φυσική μορφή εκτός τραπεζικού συστήματος.

2. Ποσά τα οποία ξεπερνούν το όριο των 40.000 ή 50.000 ευρώ και ο φορολογούμενος τα διαθέτει σε μετρητά, θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο. Για τα μεγάλα ποσά υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα. Μαζί με τις διατάξεις για το περιουσιολόγιο πρόκειται να έρθει στη Βουλή και η ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των μαύρων κεφαλαίων, είτε είναι σε μετρητά είτε βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Για να μην αντιμετωπίσει ο φορολογούμενος προβλήματα πόθεν έσχες δηλώνοντας ποσά τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί, θα έχει τη δυνατότητα, πριν το περιουσιολόγιο, να τα αποκαλύψει οικειοθελώς στην εφορία και να πληρώσει το φόρο που αναλογούσε στο έτος κατά το οποίο τα απέκτησε. Μάλιστα, εφόσον τα χρήματα επενδυθούν στην Ελλάδα θα δοθεί μεγάλη έκπτωση από το φόρο (π.χ. 60% για αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου). Εφόσον είναι νόμιμα ή νομιμοποιηθούν με τη ρύθμιση θα μπορούν στη συνέχεια να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο. Θα πρέπει επίσης, όμως, για να δηλωθούν να αποδειχθεί ότι υπάρχουν μέσω κατάθεσής τους σε τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 325
    Έναρξη των εργασιών της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια.
  • 1067
    Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας. Στο θρόνο ανέρχεται η σύζυγός του Ευδοκία η Μακρεμβολίτισσα.
  • 1821
    Οι Χρ. Καψάλης, Αθ. Ραζηκότσικας και Αν. Παπαλουκάς υψώνουν την Ελληνική Σημαία στο Μεσολόγγι και κηρύσσουν την Επανάσταση.
  • 1825
    Ο Παπαφλέσσας πέφτει ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.
  • 1828
    Ο φιλέλλην Άγγλος Πλοίαρχος Άστιγξ πεθαίνει συνεπεία τραύματος στο λοιμοκαθαρτήριο της Ζακύνθου.
  • 1833
    Συνίσταται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.
  • 1834
    Σύσταση του "Αριστείου Αγωνιστών" με σκοπό την αναγνώριση και βράβευση των υπηρεσιών όσων αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση.
  • 1920
    Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό.
  • 1941
    Αεραποβατική έφοδος των Γερμανών στις περιοχές Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Φίλοι - Συνεργάτες