Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ! Κινέζικος δράκος και Grexit οι δύο μεγαλύτερες βόμβες που απειλούν την παγκόσμια οικονομία!

25 Αύγ, 12:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Στην κορυφή της λίστας με τους πέντε μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν την παγκόσμια οικονομία παραμένει το Grexit.

Ακολουθεί η Κίνα που συγκεντρώνει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε πρόσφατα το Economist Intelligence Unit (EIU).

Οι κίνδυνοι ταξινομήθηκαν ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας αλλά και τον αντίκτυπο που μπορούν να δημιουργήσουν.

Grexit

«[Εμείς] θα συνεχίσουμε να θεωρούμε υψηλή μια τέτοια πιθανότητα για το 2016, δεδομένης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή των σκληρών όρων που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία. Εάν το Grexit οδηγήσει και άλλες χώρες στο να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη, αυτό θα ήταν εξαιρετικά αποσταθεροποιητικό για την παγκόσμια οικονομία… Το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα θα υποστεί τεράστιες ζημίες, και η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση.

Κίνα

«Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη εξάρτηση των κατασκευαστικών εταιριών από τη Δύση και τις λιανικές πωλήσεις, με τη ζήτηση που υπάρχει στις αναπτυσσόμενες χώρες, η παρατεταμένη επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές θα έχει σοβαρές αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την ΕΕ και τις ΗΠΑ – πολύ περισσότερο από ό, τι θα συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες» αναφέρει η έκθεση της EIU.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Επισημαίνεται ότι ακόμα και αν δεν υπάρχουν εμπορικά αντίποινα, «οι αποδυναμωμένοι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Δύσης και Ρωσίας θα συνεχίσουν να βλάπτουν την ρωσική οικονομία άσχημα και επίσης να συμβάλουν στην μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Η νομισματική αστάθεια

Οι παγκόσμιες αποκλίσεις της νομισματικής πολιτικής που οδηγούν με τη σειρά τους σε ακραία αστάθεια των νομισμάτων. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το έτος και οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις μετέπειτα εξελίξεις.

Η άνοδος του ISIS

«Σε περίπτωση που η οργάνωση κλιμακώσει τις επιθέσεις της και τα αντίποινα τότε αναμφίβολα θα πληγεί σημαντικά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, η οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να απειλήσουν το πενταετές bull market των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μετοχών» αναφέρει η έκθεση.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες