Έλληνας ο υφυπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Έλληνας ο υφυπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας
Στην ίδια κατηγορία:
Σχόλια
A- A+
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της κυβέρνησής του, αλλά ο ομογενής Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, δεν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας, αλλά τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη αφού η έγκυρη οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review το ανέδειξε ως κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της σήμερα.

Η τοποθέτησή του στην θέση του υφυπουργού Οικονομικών είναι ιστορική, αφού ο Αθανάσιος Συνοδινός είναι ο πρώτος Ελληνικής καταγωγής πολιτικός που υπουργοποιείται σε κυβέρνηση Συνασπισμού.

Ο Αθανάσιος Συνοδινός είναι γνωστός στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή. Το 1996 ανέλαβε να οδηγήσει την αντιπολίτευση του Τζον Χάουαρντ στην εκλογική νίκη, κάτι που πέτυχε, ενώ στη συνέχεια ο Χάουαρντ έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αυστραλίας με τον Συνοδινό διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ενεργό μέλος της Ομογένειας, ο κ. Συνοδινός ασχολήθηκε με θέματα του Ελληνισμού όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό και το Πατριαρχείο. «Και οι δύο γονείς μου είχαν καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς. Άρα είμαι δύο φορές στενοκέφαλος», λέει με χιούμορ. «Έχω σχέσεις με την Ελλάδα και πηγαίνω κάθε τόσο στην Κεφαλλονιά».

Μιλώντας πριν τις εκλογές στην Ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή «Greeks Today», με αφορμή ολοσέλιδο δημοσίευμα της «Sunday Telegraph» που τον τοποθετεί πρώτον, ανάμεσα στους πολιτικούς οι οποίοι θα ανέλθουν, είτε κερδίσει είτε χάσει το κόμμα τους στις προσεχείς κοινοπολιτειακές εκλογές, ο ομογενής γερουσιαστής Αθανάσιος Συνοδινός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε το Ελληνικό ονοματεπώνυμό του με ένα αγγλοσαξονικό προκειμένου να ανέλθει ευκολότερα σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα, αλλά ούτε και για άλλο λόγο, διότι αυτό θα ήταν άρνηση της καταγωγής του για την οποία είναι πολύ υπερήφανος.
Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com/2013/09/ellhnas-o-yfypourgos-oikonomikwn-ths-afstralias.html
Ελλήνων Δίκτυο
Πιστεύετε πως ο τάφος που βρέθηκε στις Σέρρες είναι του Μέγα Αλέξανδρου;
Ναι
Όχι
Δεν ξέρω
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1916: Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
  • 1920: Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου. Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
  • 1941: Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
  • 1943: Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
  • 1944: Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.
Τελευταία Άρθρα
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet