Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Η Αθήνα απο-ενοχοποιεί τον επιδρομέα... Ποια ξένη κυβέρνηση θα συναινέσει σε επιή κυρώσεων κατά της Τουρκίας...

Ανένταχτος Πατριώτης
Αναρτήθηκε από: Ανένταχτος Πατριώτης
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 15 Νοεμβρίου 2014, 09:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
...όταν η ελληνική Κυβέρνηση συναγελάζεται με τον Νταβούτογλου;

Του Κωστάκη Αντωνίου

Είναι όχι απλώς οξύμωρο, αλλά και απαράδεκτο, την ώρα που εκδηλώνεται επιδρομή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η κυπριακή Κυβέρνηση αναστέλλει τις συνομιλίες με τον εγκάθετο της Άγκυρας, η Αθήνα να υποδέχεται τον Τούρκο Πρωθυπουργό και να συνομιλεί μαζί του για διεύρυνση της συνεργασίας. Και είναι απαράδεκτο η κυπριακή Κυβέρνηση να συναινεί, ως να κρέμεται από τα χείλη του Νταβούτογλου, και να περιμένει έναν καλό λόγο, προκειμένου να αποδεσμευθεί από τις δεσμεύσεις της.

Τι επιδιώκει η Τουρκία με τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της στην ελληνική πρωτεύουσα; Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι «ιδού, η Ελλάδα, εγγυήτρια Δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει να επιθυμεί ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία. Δεν τη θεωρεί επιδρομέα. Το κακό αγκάθι είναι η Κύπρος». Επιδιώκει η Άγκυρα να απαλλαγεί του στίγματος του επιδρομέα και χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αποδεικτικό στοιχείο. Επιδιώκει, την ώρα που εξαπολύει επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποδείξει, διά των συνομιλιών με την Ελλάδα, ότι ισχύει το δόγμα περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες. Το κακό αγκάθι είναι μία εκλιπούσα χώρα, που δεν αποτελεί καν κράτος, η Κύπρος.

Η ελληνική Κυβέρνηση υπέπεσε σε παιδαριώδες πολιτικό ολίσθημα. Καθίσταται η γέφυρα απο-ενοχοποίησης της Τουρκίας και προσφέρει άλλοθι και συγχωροχάρτι στην επιδρομή της. Διερωτόμαστε, ποιο τεκμήριο και πώς νομιμοποιείται τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από ξένους, όταν η Μητέρα Πατρίδα της, όχι μόνο δεν επιβάλλει καμία κύρωση, αλλά υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες τον επιδρομέα και συνομιλεί μαζί του; Και διευρύνει τη συνεργασία μαζί του.

Ας μας πουν τώρα οι Έλληνες αδελφοί, ποία ξένη κυβέρνηση και ποίο ξένο οργανισμό θα πείσουν ότι η Τουρκία ενέχεται σε επιδρομή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, με επικεφαλής τούς δύο πρωθυπουργούς, εξετάζει τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας. Ποιο κράτος θα συναινέσει σε επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, όταν η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με τον επιδρομέα;

Η Αθήνα πέτυχε αυτογκόλ κατά της εθνικής υπόθεσης της Κύπρου. Τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται μέσα σε ασφυκτικό διπλωματικό κλοιό, η Ελλάδα τής προσφέρει σωσίβιο να απελευθερωθεί. Ναι, η αδυναμία της να αναμετρηθεί με την Τουρκία, είναι γνωστή και δεδομένη. Αλλά να πέφτει στο έσχατο κατάντημα αναξιοπρέπειας, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό του εισβολέα και να συζητεί μαζί του τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων, τη στιγμή που τα τουρκικά πολεμικά κάνουν βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ και στα ανοικτά του Πειραιά, αυτό καταντά έσχατο σημείο ξεπεσμού και αναξιοπρέπειας.

Αλλά, πέραν αυτού, η κυπριακή Κυβέρνηση γιατί συναίνεσε; Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης δεν υπέδειξε στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου και η σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας συνιστούν κτύπημα κατά της πολιτικής που συμφωνήθηκε και απο-ενοχοποίηση της Τουρκίας; Τι αναμένει η Λευκωσία, αλλά και η Αθήνα, από αυτήν την παράδοξη συνεύρεση;

Ποια εντύπωση θα δώσουν στον έξω κόσμο, η συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου και ο συναγελασμός Ελλήνων και Τούρκων Υπουργών, την ώρα που τα τουρκικά πολεμικά και το «Μπαρμπαρός» αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ; Ο διεθνής παράγοντας και, κυρίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη, που ουσιαστικά δεν βλέπουν καμία σοβαρή απειλή εκ Τουρκίας, θα δηλώσουν: «Γιατί φωνάζει και διαμαρτύρεται η λιλιπούτεια Κυπριακή Δημοκρατία, όταν η Ελλάδα συνομιλεί με την Τουρκία; Ας αφήσει τους υστερισμούς και ας καθίσει στο τραπέζι να βρουν λύση».

Η Αθήνα εξαπέλυσε τορπίλη και διέλυσε όλα τα κυπριακά επιχειρήματα. Απο-ενοχοποίησε την Τουρκία. Απ” εδώ και πέρα, Λευκωσία και Αθήνα να μην ψάχνουν να βρουν το λάθος...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Τόσο ξέρουμε, τόσο παίζουμε...

«Δεν θα παίξουμε το παιγνίδι της Τουρκίας», δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας. Βεβαίως δεν θα το παίξουμε, διότι δεν διαθέτουμε τις δυνάμεις να το παίξουμε. Αν μπορούσαμε, θα βγάζαμε έξω τις τορπιλακάτους, τα υποβρύχια και τα πολεμικά μας αεροπλάνα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού(μάλλον ο λαγός), τα κάνει κρεμαστάρια...
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (27 Νοεμβρίου)
  • 1866: Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.
  • 1868: Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.
  • 1895: Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved