Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί απαράδεκτη θεατρική παράσταση με γεννητικά όργανα να κινούνται "πάνω-κάτω"!!! Χορεύουν συρτάκι, ξεφτιλίζουν τον "Ζορμπά"... Τσίπρας και Μπαλτάς έδωσαν την άδεια να παίξουν στην Επίδαυρο!!! Δείτε το βίντεο με τους ολόγυμνους ...ηθοποιούς! (Βίντεο - Φώτο)

1 Απρ, 18:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως... προσόντων! Θα είναι μεγάλα τα πέη τους; Θα είναι μικρά; Θα κουνιούνται όπως πρέπει;

Βεβήλωση της ιερής Επιδαύρου από «Ευρω-πέους» καταγγέλλει ο καλλιτεχνικός κόσμος. Πραγματικά είναι από τις φορές… που αναρωτιέσαι….”Τι σκατά έχει στο κεφάλι του αυτός ο Πρωθυπουργός” Πόσο καλό να μας κάνει μια τέτοια παράσταση στην Επίδαυρο;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ "ΖΟΡΜΠΑ"!!!



MOUNT OLYMPUS – PHALLIKA from Troubleyn/Jan Fabre on Vimeo.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αυθαίρετη απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.



Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλου ειδησιογραφικού πόρταλ, έχει ήδη αρχίσει το κάστινγκ στην Ελλάδα και, όπως εξυπακούεται, η έμφαση δίνεται σε συγκεκριμένα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, λόγω της ιδιαιτερότητας του Mount Olympus.

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες συντελεστές δεν θα πρέπει να υπολείπονται σε μέγεθος πέους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα σείουν και θα στροβιλίζουν τους φαλλούς τους ενώπιον του κοινού και, με δεδομένο ότι το θέατρο Επιδαύρου, λόγω του επιβλητικού του όγκου και της απαράμιλλης ιστορίας του ως ζωντανού αρχαίου μνημείου, εκθέτει ανελέητα όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο μειονεκτούν. Ειδικά, δε, για το ανέβασμα του Mount Olympus στην Επίδαυρο, ο Γιάν Φαμπρ ζήτησε να ανασχεδιαστούν τα μινιμαλιστικά κοστούμια του «χορού», ώστε να προσομοιάζουν περισσότερο με την ελληνική φουστανέλα.

Καλλιτεχνικοί κύκλοι βρίσκονται ήδη σε συναγερμό, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην μεταμοντέρνα βακχεία του Γιάν Φαμπρ.

Τέλος, επειδή ο Φαμπρ έχει οραματιστεί το συγκεκριμένο έργο σαν μια 24ωρη εμπειρία, στην Επίδαυρο εφέτος σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να ενώσει, τρόπον τινά, τις τέσσερις παραστάσεις ανά δύο: Επομένως στην ουσία θα υπάρξει μία 48ωρη παράσταση στις 5 και 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 12 και 13. Με αυτό τον τρόπο ο Γιαν Φαμπρ και επισείοντας τα πέη του θιάσου του στους Έλληνες, αποπειράται να καλύψει το κενό στο φετεινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο, εάν εξαιρεθεί το Mount Olympus, χάσκει δυσοίωνο και απέραντο.



Ο Jan Fabre ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση «Mount Olympus», είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις με τους χορευτές που χορεύουν συρτάκι ολόγυμνοι...



Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίστηκε ο Βέλγος εικαστικός, θεατρικός δημιουργός και συγγραφέας Jan Fabre. Ο Βέλγος καλλιτέχνης βρέθηκε την Τρίτη στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για το όραμά του την επόμενη τετραετία στην Ελλάδα, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά για καλλιτέχνες και δημιουργούς που γνώριζαν πως θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φετινό φεστιβάλ. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Fabre συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.



Η έλευση πάντως του κ. Fabre έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης, όπως διαβάσαμε αναλυτικά σε ρεπορτάζ μεγάλου ειδησιογραφικού πόρταλ.

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής επανέλαβε πολλάκις στη συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται εδώ μόνο ως καλεσμένος και ότι στην ουσία δεν είναι παρά καλλιτεχνικός επόπτης. Από εκείνους που αντέδρασαν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία σημειώνοντας. "Πρώτη ανάγνωση της Ορέστειας σήμερα. Μετά τις ανακοινώσεις του Φεστιβάλ, πήγαμε να πάρουμε ήλιο στη Δεξαμενή. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού".

Πριν όμως ο Jan Fabre προκαλέσει με τις επιλογές του ως καλλιτεχνικός διευθυντής, προκαλούσε ως καλλιτέχνης, σε αυτή την περίπτωση ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση Mount Olympus και την περιβόητη πια χορογραφία με τους άνδρες που χορεύουν γυμνοί.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1770
    Ο Ιωάννης Μαυρομιχάλης με τον γιο του και 24 αγωνιστές βρίσκουν ηρωικό θάνατο στον Μελίπυργο της Μεσσήνης.
  • 1808
    Ο αγιορείτης νεομάρτυρας Νικήτας απαγχονίζεται στις Σέρρες από τους Τούρκους.
  • 1821
    Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν το Ναύπλιο.
  • 1913
    Βρίσκουν τον θάνατο μετά από πτώση του αεροσκάφους τους στην περιοχή Λαγκαδά οι πρώτοι Έλληνες αεροπόροι.
  • 1907
    Δολοφονείται στο Κρούσοβο ο Μακεδονομάχος Λάκης Μάρκου.
  • 1941
    Μετά από βομβαρδισμό βυθίζεται στην Κέρκυρα το τορπιλοβόλο "Προύσα" υπό τον πλωτάρχη Ν. Κοτσιλύρη.
  • 1942
    Βυθίζεται στην Μάλτα το υποβρύχιο "Γλαύκος".
  • 1943
    Το υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει στην Κύθνο γερμανικό πλοίο.

Φίλοι - Συνεργάτες