Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

19 χρόνια μετά ο ναύαρχος Λυμπέρης σπάει τη σιωπή του για τα Ίμια

3 Φεβ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
19 ολόκληρα χρόνια μετά από την κρίση των Ιμίων, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Χρήστος Λυμπέρης σπάει τη σιωπή του και δίνει λεπτομερείς περιγραφές και απαντήσεις για όλους και για όλα.

Πολύτιμο εργαλείο μελέτης και ιστορικής έρευνας για την περίοδο Δεκέμβριος 1993 – Φεβρουάριος 1996 αποτελεί το βιβλίο «Οψόμεθα την αλήθεια καθώς εστί, 1994 – 1996», του ναυάρχου εν αποστρατεία Χρήστου Λυμπέρη, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποιότητα».

Στο βιβλίο ο συγγραφέας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις πολιτείας και στρατιωτικής ηγεσίας, στον ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο σε σχέση με τα κυριαρχικά διακαιώματα της χώρας μας και περιγράφει το πώς διαχειρίστηκε το πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα εκείνης της περιόδου σοβαρές προκλήσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο συγγραφέας αφιερώνει σχεδόν το δεύτερο μέρος του βιβλίου (600 σελίδες), για να δώσει πληροφορίες για την κρίση των Ιμίων και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ο Χρήστος Λυμπέρης καταθέτει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του σε καταστάσεις και συμπεριφορές των πολιτικών και στρατιωτικών δομών της περιόδου εκείνης (Δεκ. 1993 – Φεβρ. 1996), που ο ίδιος ασκούσε τα καθήκοντά του ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και επιπλέον αναλύει τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε περιόδους πολιτικών και στρατιωτικών εντάσεων και κρίσεων.

Ο συγγραφέας δεν παραλείπει να παραθέσει τις προσωπικές του απόψεις και εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας και τα τεκταινόμενα στο κοντινό της γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει να διαβάσουμε όλοι...


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες