Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΙΣΒΟΛΗ των ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ στο Ιράκ - 1.000 άρματα και ΤΟΜΑ στη μεθόριο με Συρία!

5 Δεκ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Επιβεβαιώνεται πως 1200 στρατιώτες Τούρκοι με βαρύ οπλισμό εισέβαλαν στο Ιράκ και βρίσκονται στα περίχωρα της Μοσσούλης

Από την ζώνη ευθύνης του 1ου τουρκικού σώματος στρατού στην Ανατολική Θράκη μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Συρία, επιλαρχίες αρμάτων μάχης Leopard 2A4 και ΜΤ-60 Sabra,TOMA, 36 κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Yildirim, 12 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών M270, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ44Τ1, Μ107, Μ110 Α2, Firtina.

Η Τουρκία αντιπαρατάσσει χερσαίες δυνάμεις που η Ρωσία αν και διαθέτει αεροπορική υπεροχή στην περιοχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Τούρκοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν ότι οι στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης έφτασαν στην Μοσούλη, μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο, για κοινή επιχείρηση εναντίον του ISIS με τον υπό τον ΗΠΑ συνασπισμό!

Όπως είπε ο αξιωματούχος οι Τούρκοι στρατιώτες θα παρέχουν εκπαίδευση στους Κούρδους Πεσμεργκά ενώ τα μέλη του συνασπισμού γνώριζαν για την τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή 20.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Ο στόχος είναι με το πρόσχημα καταπολέμησης του ISIS να εξοντώσουν τους Κούρδους και να δημιουργήσουν “ζώνη ασφαλείας” στα βόρεια της χώρας για να υποδεχτούν 5 εκατ. πρόσφυγες!

Το τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει ανάληψη δράσης σε 7 περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία με προέλαση 40 χλμ μέσα στο συριακό έδαφος!

Στόχος είναι να υποστηρίξουν τους Κούρδους στις προσπάθειες τους να συνδέσουν το Κομπάνι και την Afrin στη βόρεια Συρία ελέγχοντας τις περιοχές της Azaz. Για την εξέλιξη αυτή είχαν προειδοποιήσει οι Τούρκοι, αφού τόνισαν ότι αν οι Κούρδοι περάσουν τον Ευφράτη και εισέλθουν στην βορειοδυτική Συρία θα τους χτυπήσει για να μην καταλάβουν την πόλη Τζαραμπλούς που κατέχει το ISIS και είναι η πύλη ανεφοδιασμού του από την Τουρκία και την πόλη Αζαζ!


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1826
    Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
  • 1912
    Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
  • 1940
    Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Φίλοι - Συνεργάτες