Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

13 Μάϊ, 15:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Ενώ η Τουρκία εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο οπού κυριαρχούν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου, ήδη από τώρα έχουν γίνει γνωστές οι αλλαγές που θα γίνουν στην τουρκική στρατιωτική ιεραρχία στις επόμενες κρίσεις του Αυγούστου.

Ένα σημαντικό θέμα στις φετινές κρίσεις είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστατής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Bülent Bostanoğlu, που έχει γίνει γνωστός στην χώρα μας από τις απειλές που έχει κατά καιρούς εξακοντίσει ότι θα καταλάβει όλο το Αιγαίο και ότι θα αναστήσει την Οθωμανική κυριαρχία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο την οποία… δικαιούται, όπως ισχυρίζεται, ιστορικά και στρατιωτικά να κατέχει η σημερινή Τουρκία. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όπως προβλέπει η επετηρίδα και να περάσει στην θέση του ο αντιναύαρχος Veysel Kösele, δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς εκτός των άλλων ο Veysel Kösele είναι και υπόδικος στην μεγάλη δική κατασκοπείας της Σμύρνης. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί η θητεία του Bostanoğlu όπω ς το απαιτεί ό ίδιος για να... ολοκληρώσει το νεοοθωμανικό του έργο!

Η σημαντικότερη πάντως αλλαγή θα είναι η αποχώρηση του μέχρι σήμερα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Necdet Özel, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης της νεοοθωμανικής πολιτικής του Ερντογάν. Ο Necdet Özel προβλέπεται να αντικατασταθεί από τον μέχρι σήμερα αρχηγό του Επιτελείου Στρατού, στρατηγό Hulusi Akar. Ο Hulusi Akar γεννήθηκε το 1952 στην Καισάρεια και έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Πολέμου και από την Τουρκική Ακαδημία Πολέμου. Διατέλεσε κατά καιρούς αρχηγός της Τρίτης Στρατιάς, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου και τέλος αρχηγός του Επιτελείου Στρατού.

Δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι η αποχώρηση από την αρχηγεία του Επιτελείου Αεροπορίας του πτεράρχου Akın Öztürk και η προαγωγή στην θέση του, του αντιπτεράρχου Adidin Önal, μέχρι σήμερα διοικητή της Αντιπυραυλικής Άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τρίτη αλλαγή η αποχώρηση από την θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγού Abdullah Atay, που συνταξιοδοτείται και την θέση του την παίρνει ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Στρατιάς του Αιγαίου, αντιστράτηγος Galip Mendi.

Οι φετινές κρίσεις της τουρκικής στρατιωτικής ιεραρχίας σκιάζονται από τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις πολλών αξιωματικών ακόμα και ανωτάτων που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι εκκαθαρίσεις αυτές συνεχίζονται και δείχνουν πως ο Γκιουλέν είχε αναπτύξει μεγάλη επιρροή στο τουρκικό στράτευμα την οποία θέλει να ξεριζώσει ο Ερντογάν,  αλλά με σοβαρές συνέπειες ακόμα και για την λειτουργικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καθώς πολλά σημαντικά στελέχη τους έχουν απομακρυνθεί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


  Κατηγορίες
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1770
    Ο Ιωάννης Μαυρομιχάλης με τον γιο του και 24 αγωνιστές βρίσκουν ηρωικό θάνατο στον Μελίπυργο της Μεσσήνης.
  • 1808
    Ο αγιορείτης νεομάρτυρας Νικήτας απαγχονίζεται στις Σέρρες από τους Τούρκους.
  • 1821
    Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν το Ναύπλιο.
  • 1913
    Βρίσκουν τον θάνατο μετά από πτώση του αεροσκάφους τους στην περιοχή Λαγκαδά οι πρώτοι Έλληνες αεροπόροι.
  • 1907
    Δολοφονείται στο Κρούσοβο ο Μακεδονομάχος Λάκης Μάρκου.
  • 1941
    Μετά από βομβαρδισμό βυθίζεται στην Κέρκυρα το τορπιλοβόλο "Προύσα" υπό τον πλωτάρχη Ν. Κοτσιλύρη.
  • 1942
    Βυθίζεται στην Μάλτα το υποβρύχιο "Γλαύκος".
  • 1943
    Το υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει στην Κύθνο γερμανικό πλοίο.

Φίλοι - Συνεργάτες