Οι συσχετισμοί άλλαξαν – Παγκόσμια υπερδύναμη η τουρκική αεροπορία

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Την εναέρια υπεροχή της ενισχύει όλο και περισσότερο η Τουρκία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες στρατιωτικά, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί προβληματίζονται έντονα καθώς οι ισορροπίες στο Αιγαίο φαίνεται να ανατρέπονται. Τα αναβθμισμένα μαχητικά της γείτονος αλλά και η αριθμητική της υπεροχή αλλάζουν τους συσχετισμούς. Μέχρι το 2020 οι αριθμοί θα διαμορφώνουν ένα αρνητικό για την Ελλάδα συσχετισμό με την Τουρκία να κατέχει 246 μαχητικά και εμάς να έχουμε μείνει στα 197.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού επιχειρήσεων στην εφημερίδα Παραπολιτικά, στην ανατολική Μεσόγειο κινδυνεύουμε να βρεθούμε απέναντι σε τουρκική αριθμητική υπεροχή ακόμα και ένα προς τέσσερα. Μεγάλο πρόβλημα για την Πολεμική Αεροπορία είναι η χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών που τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται.

Με βάση τα στατιστικά της εβδομαδιαίας επιθεώρησης «Flight International» η Τουρκία για το 2012-2013 αποτελεί μία από τις πρώτες δέκα αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως. Ειδικότερα, διαθέτει την ένατη θέση στο συνολικό στρατιωτικό αεροπορικό στόλο διαθέτοντας 1.146 επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα, δηλαδή το 2% του παγκοσμίου στόλου. Μάλιστα προηγείται του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ πλησιάζει πολύ κοντά στη Γαλλία και την Αίγυπτο. Σε ό, τι αφορά στα μαχητικά, η γειτονική χώρα στη δέκατη θέση παγκοσμίως με 331 που αντιστοιχούν επίσης στο 2% του παγκόσμιου στόλου.

Στα αεροσκάφη μεταφορών και εναέριου ανεφοδιασμού, καταλαμβάνει την όγδοη θέση παγκοσμίως με 87, στα ελικόπτερα την ένατη θέση με 391, ενώ στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι στην έβδομη θέση με 329. Η μόνη κατηγορία την οποία δεν έχει τιμήσει ιδιαίτερα η Τουρκία είναι τα αεροσκάφη ειδικών αποστολών.

Την ίδια ώρα ο ελληνικός προβληματισμός είναι έκδηλος καθώς ανατρέπονται οι υπηρεσίες ειδικότερα με την έλλειψη πόρων που βιώνει το Πεντάγωνο για τη συντήρηση και την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών.
Ελλήνων Δίκτυο
Ποιό κόμμα θεωρείτε ποιο διεφθαρμένο;
Πασόκ
Νέα Δημοκρατία
Και τα 2 το ίδιο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 627: Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
  • 1803: Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
  • 1820: Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet